Nomedica - den naturlige løsning

Om Nomedica Hvordan rask? Hvordan slank? Emner Butik
Til Nomedica startside Nomedica på Facebook   Ugeskrift for Lægfolk ARKIV  

 


Ugeskrift for lægfolk

Nyheder fra Nomedica uge 27, 2007


  1. Mail: Udrensende urter
  2. Mail: Om urter og andre naturprodukter
  3. Mail: Råd mod type 2 diabetes?
  4. Mail: Faste
  5. Lidt af hvert
  6. Lidt om homøopati

Kære læser

Du er velkommen til at indsende spørgsmål, kommentarer e.l. til nyhedsbrevet.

God weekend!

Med venlig hilsen
John Buhl


"Du kan overkomme alt, hvis du lader være med at brokke dig."

- Bernard M. Baruch


1) Mail: Udrensende urter

Hej John.

Du skriver i et nyhedsbrev, at man skal undgå udrensende urter. Det forstår jeg ikke helt. Skal man så undgå at drikke brændenældete f.eks.?

Det udrenser i hvert fald helt vildt, når jeg drikker det. Men mener du, at det er usundt eller hvad?

Hvad er din generelle mening om urter?

Jeg er i meget god kontakt med min krop og kan mærke alt, hvad der sker med den. Når jeg oplever en udrensning, får jeg en bestemt form for hovedpine og feberfornemmelse i kroppen og sover som regel lidt uroligt. Og så får jeg uren hud.

Det samme der sker, hvis jeg har spist noget udrensende mad eller fået healing eller hvad det nu kan være.

kh
Syrene

Hej Syrene

Mange, der tager bestemte urter føler, at urterne renser kroppen, fordi de er vanddrivende, virker afførende eller giver ubehagelige symptomer.

Udrensning KAN give ubehagelige symptomer, men hvordan ved du om symptomerne skyldes en udrensning, eller de er kroppens reaktion overfor de urter e.l., du indtager?

Mange urter kan give forskellige symptomer, sandsynligvis fordi de ikke er særlig sunde for kroppen, og kroppen derfor starter bestemte processer for at neutralisere og udskille dem hurtigt (vanddrivende, afførende, sveddrivende mv.).

Det er KROPPEN der udfører handlingen ikke de ”udrensende urter”. Kroppens handlinger er ofte et forsvar mod netop de urter, der bruges for ”at udrense”.

Hvis du tog medicin, som gav dig hovedpine, en feberfornemmelse i kroppen og urolig søvn, ville du nok med rette kalde disse virkninger for bivirkninger. Eller ville du også her mene, at symptomerne var tegn på udrensning?

Hvordan kan du skelne mellem en bivirkning og en udrensning -- hvordan ved du om de symptomer, du oplever, er positive tegn på en udrensning eller uhensigtsmæssige bivirkninger?

Hvad er forskellen?

Som du nok kan forstå, er jeg ret skeptisk overfor de fleste ”udrensende” behandlingsformer.

Udrensning er en naturlig indbygget mekanisme i kroppen, der ikke behøver urter o.l. for at fungere, som den skal.

Kroppen behøver ikke din hjælp til at klare dens normale funktioner. Den har brug for, at du sørger for god ernæring, dyrker nok motion, får frisk luft mv.

Med venlig hilsen
John Buhl


2) Mail: Om urter og andre naturprodukter

Hej John

Jeg læste i nyhedsbrevet, det du havde skrevet om naturmedicin, urter og bivirkninger.

Jeg vil mene der er nogen der kæmper for sagen, men nok ikke nogen medlemmer af folketinget. Foreningen Mayday gør vist en del på området så vidt jeg ved, men der kan helt sikkert gøres mere.

Fødevarestyrelsen og lægemiddelstyrelsen kan sagtens gøre det nemt for forbrugerne, at finde den naturmedicin eller kosttilskud der passer til hver enkelt forbruger. Men den triste gamle nyhed er, at mennesker er drevet af penge. Det er i bund og grund folks følelser af mangel på penge, der foretager deres valg.

Ligeledes tror jeg det er med de to styrelser. De kan nemt gøre området overskueligt for forbrugerne. Men det er der ikke nogen der ville tjene penge på. De tjener kun penge på deres egen medicin og de mennesker de fylder endnu mere medicin i, så de bliver mere syge og skal have endnu mere medicin.

Det er helt normalt for ældre mennesker, at tage smertestillende medicin. Men det er også helt normalt, at de tager det fordi lægen siger de "skal". Mange af dem har slet ikke ondt, men tager det smertestillende fordi lægen siger det. Måske har de ondt engang imellem, men tager præparatet som en daglig dosis.

Men lægen bestemmer ikke, vi bestemmer selv hvilke piller vi vil forgifte kroppen med eller ikke indtage, vi bestemmer selv over hvad vi putter i munden, og det tror jeg mange har brug for at blive mindet om.

Lægemiddelstyrelsen kan ikke tjene penge på naturlægemidler, og vil derfor, logisk nok, have dem af markedet.. eller forsøge at mindske den voksende interesse omkring emnet.

F.eks. mærker lægemiddelstyrelsen en del produkter som lægemidler, og så skal der følges et hav af regler for at det kan sælges lovligt. Men det koster mange hundrede tusind kroner og det skal den private producent selv finansierer.

Det er næsten umuligt at få en artikel i en avis eller et blad, der vedrører emnet. Det er meget få steder det kommer igennem. Styrelserne har gjort det næsten umuligt for en forbruger, at få de nødvendige oplysninger, om kosttilskud og naturmedicin, ved f.eks. at give foredragsholdere bøder, fordi de >opfordrer folk til at benytte medicin der ingen virkning har<, men det er op til folk selv at afgøre om det har en virkning.

Jeg har også hørt, at nogle få bøger, er blevet beordret tilbagetrukket fra markedet. Det var bøger, der forsøgte, at give læseren en nem og overskuelig måde, at slå planterne op på, og se hvad deres virkning var på kroppen.

Det er sygt!! at den slags kan finde sted. Men det finder sted, ikke et eller andet sted i verden, men i vores "frie" Danmark med ytringsfrihed.

Jeg bliver vred af den slags oplysninger, men har gjort hvad jeg kunne for at beherske mig =)

Håber det er relevante oplysninger.

Mvh Barbara

Hej Barbara

Det er rigtigt, at Mayday på deres måde kæmper for, at vi frit kan købe kosttilskud mv.

Det er også fint, selv om jeg synes de – og de fleste andre - overser, at der kan være bivirkninger forbundet med flere former for kosttilskud, især hvis der ikke er en vis grad af kontrol.

Det er ikke godt nok, at give kunder fri adgang til næsten alle kosttilskud og andre naturprodukter, medmindre det samtidig er påkrævet at producenter beskriver mulige bivirkninger på deres produkter, og der er en vis kontrol med det hele.

Lægemiddelstyrelsen/Fødevarestyrelsen tjener ikke penge på medicin eller syge mennesker. De sørger blot for at landets love overholdes vedr. fødevarer/kosttilskud (Fødevarestyrelsen) og lægemidler/naturlægemidler (Lægemiddelstyrelsen). De har ingen økonomiske interesser i hverken medicinindustrien eller i produktion af kosttilskud.

Du har ret i, at det er meget besværligt og dyrt at registrere produkter som naturlægemidler, hvilket da også afholder mange producenter fra at gøre det -- de sælger i stedet produkterne som kosttilskud, hvor der ikke er de samme strenge krav. Det er en del af problemet.

Myndighederne har nok aldrig givet bøder til foredragsholdere for at fortælle deres mening eller forbudt bøger, fordi de indeholdt oplysninger om planter, men jeg ved godt, at der florerer mange af den slags rygter ... så det behøver du ikke være vred over :-)

Det er ulovligt for producenter eller andre, der har økonomiske interesser i et produkt, at påstå at produktet kan helbrede eller lindre, medmindre produktet er godkendt og registreret med de anviste virkninger. Det er derfor muligt, at myndighederne har givet bøder til producenter eller til foredragsholdere, der er blevet betalt af producenter, for at komme med udokumenterede eller urigtige påstande om bestemte produkter.

Det bør gøres lettere at producere og markedsføre gode produkter. Og det bør ISÆR gøres lettere og mere overskueligt for brugerne at læse om BÅDE mulige virkninger og bivirkninger ved kosttilskud og naturlægemidler.

Med venlig hilsen
John Buhl


3) Mail: Råd mod type 2 diabetes?

Goddag John Buhl,

Undertegnede har type 2 på 7. år. Jeg er høj, 178 cm og slank vejer 77 - 78 kg og har været det hele tiden (men var radmager i min ungdom, 53 kg, og var glad da jeg begyndte at tage på efter 1. graviditet) "fedtet" sidder omkring taljen.

Jeg får pt amaryl, er startet op for 1,5 måned (afløser for novonorm gennem 4 år) siden, men mit gennemsnitsblodsukker er stadig omkring 9. Jeg har betalt i dyre domme for diætistvejledning inde hos Lene Hansson, uden effekt på blodsukkeret men klart fald i kolesterol. Jeg formåede kun at tabe 2 kg i en periode på 3/4 år. Jeg spiste efter syre/base balancen, hvilket også havde en god effekt på kroniske muskelsmerter og migræne.

Egen læge som er ny for mig, mener jeg skal igennem alle de tabletter, som findes på markedet, førend hun vil afprøve insulin.

Har du nogle gode råd eller kan henvise til litteratur, som kan give mig ideer til at få blodsukkeret ned?

Med venlig hilsen,
M.

Hej M.

Hvis du er bare nogenlunde til engelsk (eller evt. kender en der kan oversætte for dig), bør du læser denne bog:
http://www.nealbarnard.org/diabetes_book.htm

Den forklarer, hvordan du bliver rask!

Dr. bernards kost minder meget om den du kan læse her:
http://www.nomedica.dk/sund_kost.htm

Men du bør læse hele hans bog og følge hans program.

Hvis du har en rigtig god læge, kan du evt. overtale ham til at læse bogen og derefter vejlede dig efter anvisningerne.

Med venlig hilsen
John Buhl


Bøger og kurser

På kurset: Den naturlige løsning - uden medicin og kure vil du lære om alle de vigtige faktorer, der har indflydelse på din sundhed, og du vil lære om kunsten at ændre vaner.

Formålet med Nomedicakurserne er at skabe et seriøst alternativ til de traditionelle måder at anskue og tackle sundhedsproblemer på.

Når du anvender disse informationer korrekt, vil du ofte se enestående resultater – uanset om du anvender dem på dig selv eller hjælper andre med at opnå øget sundhed og velvære.
Læs mere om kurset her

Kunsten at ændre vaner + Hvordan Rask?

To bøger der sammen gør det lettere at gennemføre radikale forbedringer i kost og livsstil, og derved forebygge eller måske endda helbrede sygdomme. Køb online: 274,75 (normalpris: 317,00)

Spar også penge ved at købe andre bøger og helseprodukter online.
Læs mere på www.helseonline.dk 


4) Mail: Faste

Hej John.

Jeg læser din mail hver uge, og har lært en masse fra dem, så mange tak for det.

Jeg har et spørgsmål vedr. at faste, og selvom du har skrevet en del om det, har jeg ikke helt styr på det med lavementer.

Jeg har fastet 2 gange før, sidste sommer og i vinter. Jeg spiser frugt og grønt 2 dage inden fasten som nedtrapning, og derefter en uges udrensning, hvor jeg drikker te og juice og spiser suppe. Hver morgen under fasten drikker jeg et glas vand med glaubersalt, og morgen og aften tager jeg et lavement fra apoteket.

Jeg følger med i tv-dokumentaren, Spa for embarrasing illnesses, hvor klienterne også faster, og får et kaffe-lavement hver dag. Deres tarme renses og plak ryger ud, hvilket ikke sker, når jeg bruger apoteks-lavementerne.

Min spørgsmål er, hvordan et kaffe-lavement laves og bruges, og om det hører med til fasten, at udskille sig med dette plak fra tarmvæggen?

Håber du kan hjælpe mig, da jeg snart skal faste igen, og gerne vil gøre det ordentligt og effektivt.

Tak på forhånd.
Hilsen Debbie.

Hej Debbie

Der findes utallige måder at faste på. Der findes også mange misforståelser og - efter min mening - forkerte måder at gribe tingene an på.

Faste er generelt set et misforstået emne - både af de læger, der siger det er "skadeligt for musklerne" mv., og de mennesker der tror, at det er diverse urter, lavementer eller safter der "renser kroppen".

Meget kort fortalt er det kroppen selv, der renser. Og det er KUN kroppen selv, der renser. Lavement, afførende urter osv., kan få kroppen til at fremme tømning af tyktarmen (noget som den under normale omstændigheder sagtens selv kan klare), men det er ikke DER udrensningen skal/bør ske under en faste. Det som er i tarmene er allerede udenfor kroppen (der er hul igennem fra top til bund). Den egentlige gavnlige virkning af en faste foregår inde i kroppen på celleplan.

Den bedste måde at faste på er en vandfaste, hvor du samtidig slapper af og hviler meget. MEN du bør ikke kaste sig ud i en faste uden at vide en del om det.

Jeg har kort beskrevet emnet i bogen "Hvordan Rask?".

Hvis du er interesseret i mere indgående kendskab til emnet er den bedste bog nok Fasting and Eating for Health af Dr. Joel Fuhrman.

Med venlig hilsen
John Buhl


5) Lidt af hvert

Yoga er godt mod depression

Yoga kan blive et nyt middel mod depression. Bare en time med de rolige øvelser har en positiv virkning.

Forskere siger, at Yoga ser ud til at lindre symptomer forbundet med depression, nervøsitet og epilepsi.

http://kvinder.bt.dk/index.php?id=514
http://www.medicalnewstoday.com/medicalnews.php?newsid=71719

Mere om yoga her

Mere om depressioner her

Check medicinen

Tager du medicin – især hvis du tager flere forskellige former for medicin - er der god grund til selv at holde øje med medicinen og evt. bivirkninger.

Det er nemlig ikke altid lægerne husker at checke al den medicin, deres patienter indtager.

medicinkombination.dk kan du søge på samtidig brug af medicin, naturlægemidler, stærke vitaminer og mineraler og grapefrugtjuice.

Du kan søge på enten navn eller indholdsstof – altså det stof, som virker i medicinen.

Debriefing hjælper ikke

Psykologisk debriefing i form af samtaler efter kriser og ulykker forebygger ikke psykiske lidelser for de som oplevede hændelserne. På længere sigt kan fremgangsmåden endda have uheldige virkninger.
http://www.forskning.no/Artikler/2007/mai/1180510423.01

Skru ned for bageovnen og undgå kræftfremkaldende stoffer

Lavere temperaturer reducerer mængden af det kræftfremkaldende stof akrylamid, når der bages brød eller frituresteges kartofler.
(Ingeniøren 03-07-2007)

Er fisk sundt?

Her en lidt anderledes mening om fisk og sundhed:

Mere om omega-3 her

Multiresistente bakterier stortrives i danskernes kyllinger og bøffer

Hver gang danskerne køber 100 pakker udenlandsk kød, er der multiresistente bakterier, som er yderst vanskelige at behandle, i tre af dem.
(ingeniøren 02-07-2007)

Svin smitter mennesker med resistente bakterier

Stafylokokker, som ikke kan slås ned med medicin, kan hoppe direkte fra grise til mennesker.
(Ingeniøren 27-06-2007)


6) Lidt om homøopati

Ordet homøopati er dannet af to græske ord, homios og pathos. De betyder lige (homios) og lidelse (pathos).

Princippet er, at lige skal helbredes med lige. Det vil sige at et stof, der fremkalder bestemte symptomer hos en rask person, vil fjerne de samme symptomer hos en syg person.

Anvendelsen af Homøopati går helt tilbage til den græske læge Hippokrates og tiden før da, men af forskellige årsager gik den tabt i et stykke tid.

Hippokrates - der betragtes som lægevidenskabens fader - var muligvis den første, der nedskrev princippet om, at lige skal helbredes med lige. Det var imidlertid først i slutningen af det 18. århundrede at et praktisk helbredelsessystem, der var baseret på dette princip, blev udviklet af Samuel Christian Hahnemann.

Hahnemann blev født i Meissen i 1755, studerede medicin i Leipzig og Wien og bosatte sig i den førstnævnte by i 1789.

Året efter gik han i gang med en oversættelse af W. Cullens Materia Medica. Det var under dette arbejde, at han undrede sig over, at de symptomer, som stoffet kinin fremkaldte i en sund krop, var magen til de symptomer, som det blev brugt til at lindre.

Hans nysgerrighed blev vagt, og han begyndte at gennemføre eksperimenter med mange andre stoffer.

Han brugte sine slægtninge, venner, naboer og ikke mindst studenterne ved det universitet, hvor han arbejdede, som forsøgspersoner.

Han fik de frivillige forsøgspersoner til at notere enhver afvigelse fra det normale, som disse stoffer fremkaldte. Disse afvigelser registrerede han som symptomer. Han sammenlignede derefter sine patienters symptomer med de symptomer, der var fremkaldt af de afprøvede stoffer. For at gøre dette nøjagtigt, udformede han en grundig diagnosemetode, der omfattede nedskrivning af patientens svar på en række detaljerede spørgsmål.

Efter mange eksperimenter nåede han frem til den første og vigtigste grundregel indenfor homøopatien:

DET STOF, DER FREMKALDER EN SYGDOM HOS EN RASK PERSON, HELBREDER ELLER LINDRER DEN SAMME SYGDOM HOS EN SYG PERSON.

Således får en person, der indtager en svag dosis arsenik, opkastninger og diarré med kuldegys. Men hvis man giver det til en syg person, der allerede har koldfeber med diarré og opkastninger, forsvinder symptomerne næsten øjeblikkelig, hvis det er en akut lidelse. Er sygdommen kronisk tager det længere tid.

Tidligere havde læger, også Hahnemann, arbejdet efter det samme princip som lægestanden anvender i dag, nemlig at sygdom helbredes med modsatte præparater. - F.eks. når en patient med et sygt og træt hjerte gives hjertestimulerende medicin.

Nu kom Hahnemann altså med en helt modsat teori om at lige helbreder lige. Han ville f.eks. give patienten med et træt hjerte medicin, som ville forårsage et træt hjerte, hos en rask person.

I 1810 udkom Hahnemanns store livsværk “Organon”. Det var i dette værk, at ordet homøopati først forekom.

Lige helbreder lige

Homøopati er i skarp kontrast til den traditionelle lægeholdning, der betragter symptomer som forstyrrelser, der skal undertrykkes.

I modsætning til traditionel medicin forsøger homøopatien ikke at bekæmpe symptomer eller sygdomme. Men at skabe de samme symptomer, som sygdommen allerede giver!

Det lyder paradoksalt, men det der sker er, at to ens symptomer har en tendens til at ophæve hinanden, hvis de forekommer på samme tid.

Indtagelse af væksten Ipecaucuanha (Brækrod) fremkalder f.eks. vedvarende opkastninger. Hvis man derimod giver lidt af væksten til en syg person, der allerede kaster op, ophører opkastningerne. Dette er “lige helbreder lige”.

Hahnemann fandt f.eks. ud af, at en malariesyg patient, der indtog Kinabark, blev helbredt for sin malaria, hvorimod en rask person, der indtog Kinabark, fik malarialignende symptomer.

Livskraften

Der findes ifølge Hahnemann ingen sygdomme, kun syge mennesker.

Hahnemann mente at livskraften i mennesket er den samme kraft, der sørger for at holde sygdomme borte. Han mente også, at sygdomme opstod når livskraften af en eller anden grund blev nedsat.

Livskraften kan svækkes af forskellige faktorer - f.eks. ved langvarig stresspåvirkning, mangel på søvn, mangelfuld ernæring osv. Alderen spiller også en rolle. Et lille barn kommer sig hurtigere over en sygdom, end ældre mennesker, hvor sygdomme ofte trækker ud med tendens til et mere kronisk forløb.

Hahnemann mente, at det netop var lægens opgave at vide hvilken adfærd, vaner og andre forhold i patientens dagligdag, der kunne fremme eller ligefrem forårsage sygdomme. Og at lægen skulle forsøge, at få patienten til at undgå disse skadelige vaner og indflydelser. Sygdommen ville da i mange tilfælde forsvinde alene på grund af denne ændrede adfærd.

Hvis livskraften er veludviklet og stærk, vil symptomerne være heftige og korte, som det oftest ses hos børn. Er livskraften nedsat, vil symptomerne være svage og langvarige. Fortsætter symptomerne i længere tid, kalder vi det en kronisk sygdom. Livskraften er da ikke længere i stand til at opretholde en sund krops funktioner.

Formålet med homøopatiske midler er at understøtte livskraften i kroppen. Almindelige medicin og behandling vil ofte undertrykke symptomer og livskraft, uden at helbrede, og i værste fald forårsage nye alvorlige sygdomme.

Potensering

Hahnemann mente, at medicinen fik større “kraft”, når den blev fortyndet efter en bestemt metode, som han kaldte potensering (af potentis = kraft. Potensere betyder altså at tilføre kraft).

Styrken af homøopatiske midler angives i potenser alt efter, hvor stor udtyndingsgraden er. Potens 6, 12, 30, 200 osv.

I starten brugte Hahnemann samme stærke doser, som han tidligere havde gjort, og som alle datidens læger benyttede.

Eftersom dette resulterede i at en del patienter oplevede ubehagelige bivirkninger (især hvis de ikke overholdt doseringen), begyndte Hahnemann at fortynde medicinen for at finde den mindste dosis, som stadig havde terapeutisk virkning.

Han opdagede efterhånden, til sin store overraskelse, at når han fortyndede efter et særligt princip, undgik han ikke alene de skadelige bivirkninger, men opnåede også bedre resultater.

Han så, at patienter blev hurtigere rask, hvis han gav dem en svagere dosis. Han noterede også, at bivirkningerne aftog betydeligt.

Det var som om, at medicinens “slumrende egenskaber” blev vækket til live, som Hahnemann udtrykker det, ved gentagne fortyndinger, når opløsningen blev rystet grundigt hver gang. Selv kogsalt, kul, kalk og andre “virkningsløse” stoffer fik tilsyneladende en terapeutisk effekt, når de blev potenseret.

Denne opdagelse fik Hahnemann til at formulere den anden grundregel indenfor homøopatien:

JO MERE MAN FORTYNDER (POTENSERER) ET LÆGEMIDDEL, DESTO BEDRE VIRKER DET.

Han fandt selv denne regel meget mærkelig men mente, at der gennem potensering blev frigjort lægende kræfter, som han ikke kunne forklare.

Potensering foregår ved, at en beholder fyldes med 1 del af det ufortyndede stof og 9 dele vand eller mælkesukker. Derefter rystes denne blanding kraftigt (potensering). Af den væske, man nu har opnået (D 1), anvendes 1 del som tilsættes 9 dele vand eller mælkesukker og omrystes på ny. På denne måde fortsætter man, indtil den ønskede potens (styrke) er opnået.

D 1 = 1/10 af midlet (resten er vand, mælkesukker eller anden fortyndingssubstans).
D 2 = 1/100
D 3 = 1/1000
D 4 = 1/10.000
D 5 = 1/100.000
D 6 = 1/1000.000 (der er blot en milliontedel af det virksomme stof i præparatet)
D 12 = 1/1.000.000.000.000 (altså 12 nuller dvs. en milliardtedel)
D 30 = 1/1.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000
D 200 = 1/1.000.000.000 osv.; i alt 200 nuller!

De mest almindelige potenser er D6, D12, D30 og D200, men nogle homøopater bruger endnu højere potenser.

Ved potenseringer, der overstiger D 24, findes der ingen molekyler tilbage af den oprindelige substans.

Hahneman mente, at kraften i en substans ikke lå i materialet, men i dens mønster, og jo mere man fjernede materialet, desto større blev mønsterets kraft.

Ved D 6 er alle eventuelle giftige virkninger af stoffet væk.

Et homøopatisk middel som fx hvidt arsenik D6 (Arsenicum album D6), giver ingen forgiftningssymptomer hos patienten, hvorimod patienten ville få svage forgiftningssymptomer ved potens D 5.

Den første regel - at et stof, der fremkalder bestemte symptomer hos en rask person, vil fjerne de samme symptomer hos en syg person - er efter min mening langt vigtigere og mere interessant end den anden mere tvivlsomme regel om at virkningen øges desto mere midlerne potenseres (fortyndes på en bestemt måde).

Udvælgelse af midler

Med homøopatiske midler forsøger vi så præcist som muligt at kopiere de symptomer, som allerede er tilstede. Det er ikke en kur imod sygdom. Homøopaten forsøger faktisk at gøre det samme som kroppen allerede gør - eller rettere at frembringe de samme symptomer, som personen allerede lider af.

Eftersom det er umuligt at lide af to helt ens symptomer på samme tid, vil de have en tendens til at ophæve hinanden og gøre sygdomsforløbet mindre problematisk.

Opgaven er at finde det middel, som ville give patientens symptomer, hvis indtaget af en rask person (i ufortyndet form) og at dosere midlet i en homøopatisk fortynding.

Det er derfor vigtigt, at have et klart billede af personens symptomer og kende tilstrækkelig mange midler for at kunne ordinere det middel, som har et symptombillede, der er mest lig med patientens.

En person, der let får infektioner, har de fleste af sine symptomer i venstre side af kroppen, bl.a. ondt i halsen; lider af hovedpine, som bliver værre i solen, og har problemer med overgangsalderen, ville sandsynligvis få gavn af lachesis D 30. Lachesis er en meget brugt slangegift indenfor homøopatien, som bl.a. ville give ovennævnte symptomer, hvis indtaget ufortyndet af en rask person.

Der er foretaget flere forsøg med homøopatien, for at afgøre hvorvidt metoden virker, men resultaterne er ikke entydige. Nogle undersøgelser tyder på de homøopatiske midler ikke virker, ud over en placebo-effekt (at midlerne virker, fordi patienten tror på dem). Andre undersøgelser tyder på at homøopatiske midler faktisk har en virkning i sig selv.

Det gode ved de homøopatiske midler er, at de er helt uden bivirkninger, og derfor uden risiko kan bruges af alle.


"Man kan aldrig indvillige i at krybe, hvis man føler en impuls til at rejse sig."

- Helen Keller


Gratis nyhedsbreve:

Ugeskrift for lægfolk er et gratis nyhedsbrev om sund kost, livsstil mv. Udkommer hver uge via e-mail.
Tilmeld dig her >>

Slankenyt er et gratis nyhedsbrev om overvægt og slankekure.
Tilmeld dig her >>

Vegetarbladet er et gratis nyhedsbrev om vegetarkost. Tilmeld dig her >>


Om overvægt og slankekure
Hvordan slank? (den vigtigste side om emnet)
Den grundlæggende årsag til overvægt
Vægtkontrol
Hurtigere vægttab
Slankenyheder


Hvordan rask?
Gennemgå disse sider i rækkefølge:
Hvordan rask?
1) Spis dig sundere
2) Undgå stimulanser
3) Sov godt
4) Dyrk motion
5) Få nok sol og frisk luft
6) Rask uden medicin


Sygdomme og symptomer
Hvad er sygdom?
Sygdoms trinvise udvikling


Medicin
Lægemidler
Helbreder medicin?
Bivirkninger
Nedtrapning af medicin
Naturmedicin


Om sundhed og velvære
Hvad er sundhed
Kroppens immunforsvar
Den ideelle kost
kost og sundhed


Bøger:

Hvordan Rask?
Bogen beskriver de ændringer i kost, livsstil mv., der styrker kroppens helbredende evner.
Læs mere her.


Kunsten at ændre vaner  | e-bog
En bog om hvorfor det er så svært at ændre vaner, og hvad du gør for alligevel at klare det!
Læs mere her


Zoneterapi - lær det selv | e-bog
Læs mere her


Sikker Slank
Ned i vægt på en sund og sikker måde.
Læs mere her.


Bøger og helseprodukter online

Spar 5 - 30 % på populære kosttilskud, naturlægemidler mv. her: helseonline.dk


Teksterne på nomedica.dk er skrevet/redigeret af John Buhl.

Har du spørgsmål, kommentarer e.l., kan du skrive til mig på john(a)nomedica.dk

 

Copyright Nomedica v/John Buhl. | Persondatapolitik

Vigtige brugerbetingelser: Indholdet på Nomedica.dk er udelukkende til informationsbrug. Oplysningerne må på ingen måde bruges som erstatning for nødvendig lægebehandling. De må ikke og kan ikke bruges som grundlag for at stille diagnoser eller fastlægge behandling. Læs mere her.