Nomedica - den naturlige løsning

Om Nomedica Hvordan rask? Hvordan slank? Emner Butik
Til Nomedica startside Nomedica på Facebook   Ugeskrift for Lægfolk ARKIV  

 


Kan kosttilskud forebygge eller helbrede sygdomme?


Når kosttilskud bruges rigtigt, kan de i nogle tilfælde være effektive midler til at forebygge og behandle visse sygdomme. I hvert fald kan de medvirke til, at syge mennesker får alle de vitaminer og andre næringsstoffer, de har brug for.

Udvalgte kosttilskud kan i mange tilfælde understøtte en helbredende proces. Og hvis du f.eks. lider af vitaminmangel er der ikke andet, der vil hjælpe på dine symptomer, end at få nok vitaminer via kosten og/eller som kosttilskud!

Det største problem, en læge eller behandler løber ind i med sine patienter, er at få dem til at gennemføre de nødvendige ændringer i kost og livsstil!

Det tager tid.
Det er hårdt arbejde.
Det kræver tålmodighed.
... Både for behandler og patient.

Det er umiddelbart urealistisk for de fleste at indføre de radikale ændringer i deres liv og livsstil, som ofte kræves for at afhjælpe skavanker og sygdomme.

Derfor kan kosttilskud og evt. naturmedicin være en god og relevant hjælp, når man blot er bevidst om, at kosttilskud ikke kan erstatte sund kost og livsstil.

Den lindring eller de næringsstoffer, som kosttilskud eller naturlægemidler evt. kan give personen, kan i nogle tilfælde være afgørende for, om det overhovedet er muligt at hjælpe. Efterhånden som patienten gennemfører de nødvendige kostændringer og får det bedre, kan han klare sig med færre og mildere kosttilskud.

I visse tilfælde forebygger kosttilskud alvorlige problemer. Spiser du f.eks. en 100 % veganerkost (en kost helt fri for kød og andre animalske fødevarer), risikerer du at komme til at mangle B12-vitamin. Skaderne fra langvarig B12-mangel er alvorlige og uoprettelige. Det er derfor vigtigt, at veganere tager tilskud af B12-vitamin.

Et andet eksempel er ældre mennesker - og andre der evt. får alt for lidt sol på kroppen og/eller spiser ensidigt - let kommer i underskud af bl.a. kalk og vitamin D. Her kan kosttilskud også hjælpe.

Er du udsat for mange giftstoffer, der belaster din krop, øges dit behov sandsynligvis for antioxidanter. Stærke vitaminer, med et højt indhold af antioxidanter, kan derfor været et fornuftigt valg. Fx Omnimin Pure

En person, som føler sig dybt deprimeret, er som regel fuldstændig ude af stand til at gennemføre de gennemgribende ændringer i kost, livsstil, levevilkår mv., som er påkrævet. Løsningen kan være, at den deprimerede indtager kosttilskud, naturmedicin mv., som evt. kan hjælpe her og nu - og sideløbende gennemfører de ændringer i livsstil mv., personen kan overkomme.

Efterhånden som den deprimerede har tilstrækkelig energi og overskud gennemføres mere radikale forbedringer i kost, livsstil og livsbetingelser.

Når patienter, der er afhængige af medicin, går på nedtrapning, kan det være meget vigtigt at supplere kosten med kosttilskud og stærke vitaminer.

Og der er mange andre eksempler på situationer, hvor større mængder af bestemte vitaminer eller andre kosttilskud kan supplere omlægning af kosten og/eller behandling.

Dosering af vitaminer og mineraler

Når vitaminer og mineraler anvendes med henblik på at forebygge eller helbrede anvendes ofte doser, der langt overstiger den normalt anbefalede daglige tilførsel (ADT).

Nogle alternative behandlere og læger mener, at de fleste mennesker har gavn af væsentligt højere dagsdoser end ADT. Og måske har de ret. Der er i hvert fald et stigende antal undersøgelser som viser, at mange sygdomme muligvis kan forebygges med tilskud af f.eks. antioxidanter i doser, som er væsentligt højere end ADT. Det hænger sammen med, at vor moderne livsstil - med stress, usund mad, stimulanser, medicin og miljøforurening - øger dannelsen af frie radikaler langt ud over det normale.

Læs evt. mere om de frie radikaler og antioxidanter her.

Mere om kosttilskud her.

En lille sammenligning af forskellige kosttilskud her.

 
Søg efter indhold på nomedica.dk og slankenyt.dk:

Gratis nyhedsbreve:

Ugeskrift for lægfolk er et gratis nyhedsbrev om sund kost, livsstil mv. Udkommer hver uge via e-mail.
Tilmeld dig her >>

Slankenyt er et gratis nyhedsbrev om overvægt og slankekure.
Tilmeld dig her >>

Vegetarbladet er et gratis nyhedsbrev om vegetarkost. Tilmeld dig her >>

Bemærk: Vi opbevarer naturligvis informationer om din e-mail sikkert og fortroligt, og du kan let framelde dig igen.


Om overvægt og slankekure
Hvordan slank? (den vigtigste side om emnet)
Den grundlæggende årsag til overvægt
Vægtkontrol
Hurtigere vægttab
Slankenyheder


Hvordan rask?
Gennemgå disse sider i rækkefølge:
Hvordan rask?
1) Spis dig sundere
2) Undgå stimulanser
3) Sov godt
4) Dyrk motion
5) Få nok sol og frisk luft
6) Rask uden medicin


Sygdomme og symptomer
Hvad er sygdom?
Sygdoms trinvise udvikling


Medicin
Lægemidler
Helbreder medicin?
Bivirkninger
Nedtrapning af medicin
Naturmedicin


Om sundhed og velvære
Hvad er sundhed
Kroppens immunforsvar
Den ideelle kost
kost og sundhed


Bøger:

Hvordan Rask?
Bogen beskriver på en letforståelig måde de ændringer i kost, livsstil mv., der styrker kroppens helbredende evner.
Læs mere her.


Kunsten at ændre vaner  | e-bog
En bog om hvorfor det er så svært at ændre vaner, og hvad du gør for alligevel at klare det!
Læs mere her


Zoneterapi - lær det selv | e-bog
Hvor svært kan det være?
Læs mere her


Sikker Slank
Ned i vægt på en sund og sikker måde.
Læs mere her.


Bøger og helseprodukter online

Spar 5 - 30 % på populære kosttilskud, naturlægemidler mv. her: helseonline.dk


Teksterne på nomedica.dk er skrevet/redigeret af John Buhl.

Har du spørgsmål, kommentarer e.l., kan du skrive til mig på john(a)nomedica.dk

 

Copyright Nomedica v/John Buhl. | Persondatapolitik

Vigtige brugerbetingelser: Indholdet på Nomedica.dk er udelukkende til informationsbrug. Oplysningerne må på ingen måde bruges som erstatning for nødvendig lægebehandling. De må ikke og kan ikke bruges som grundlag for at stille diagnoser eller fastlægge behandling. Læs mere her.