Nomedica - den naturlige løsning

Om Nomedica Hvordan rask? Hvordan slank? Emner Butik
Til Nomedica startside Nomedica på Facebook   Ugeskrift for Lægfolk ARKIV  

 


 

Rask uden medicin

Vidste du, at næsten alle, der yder en tilstrækkelig indsats, kan blive raske eller få det meget bedre – også selv om de har lidt af skavanker, symptomer eller sygdomme i årevis?

Ægte helbredelse – i modsætning til at lindre/undertrykke symptomer med medicin – er ofte en langsom proces. Du opnår sjældent umiddelbar lindring, som det ofte er tilfældet med medicin, men problemet med medicin er, at den kan være med til at forhindre helbredelse.

Du skal bl.a. have tilstrækkelig selvdisciplin til igennem uger og måneder at forbedre dine vaner og livsvilkår, før de positive resultater er stabile.

Det handler mest om at gennemføre radikale ændringer, som beskrevet på disse sider:
1) Spis dig sundere
2) Undgå stimulanser
3) Sov godt
4) Dyrk motion
5) Få nok sol og frisk luft

Der er mange andre faktorer i livet, der påvirker dit helbred – fx stress, arbejdsmiljø, følelsesmæssige problemer og meget mere – men når du gennemfører ovennævnte ændringer er det med til også at forbedre andre faktorer, eller i hvert fald giver dig det overskud, du behøver for at ændre og forbedre andre ting i dit liv.

Enhver positiv ændring er et skridt i den rigtige retning, men når formålet er at blive helbredt for skavanker og sygdomme – især hvis der er tale om kroniske, alvorlige eller endda ”uhelbredelige” sygdomme – er det normalt slet ikke nok at gennemføre moderate ændringer. Det er fx sjældent nok at spise lidt mere frugt og grønt, nedsætte forbruget af kaffe og dyrke lidt mere motion.

Det er de omfattende forbedringer i din kost, livsstil og levevilkår, der kan give væsentlig bedring eller endog ”mirakuløs” helbredelse.

Moderate ændringer er naturligvis værdifulde, men sædvanligvis langtfra nok, hvis problemet fx er højt blodtryk, for meget kolesterol i blodet, gigt, åreforkalkning, hjertesygdom, diabetes, migræne, astma ... eller andre af de alvorlige sygdomme, der helt unødigt plager så mange.

Hvis dit formål er at opnå væsentlig lindring, eller helt slippe for alvorlige eller langvarige symptomer eller sygdomme, må du også være indstillet på, at det kræver meget af dig.

Til gengæld bliver du sandsynligvis rigelig belønnet for din indsats, hvis du griber det hele rigtigt an.

"... Mine mange sygdomme, som har plaget mig gennem det meste af mit liv, gjorde tilværelsen ulidelig. Ved svære depressioner, som fulgte med sygdommene, har jeg ofte ønsket en hurtig og barmhjertig afslutning på mit liv.

Allerede som barn var jeg plaget af svær eksem og problemer med vejrtrækning, og dette blev forværret i puberteten. Min hud var ofte revet og kradset til blod, og jeg skreg af smerte.

Efter to fødsler forsvandt eksemen, men så gennemgik jeg operationer (fjernelse af myom og galde), hvor jeg blev behandlet med store mængder penicillin, og eksemen kom tilbage. Samtidig begyndte mine ben at hæve, og jeg fik fordøjelsesproblemer.

Til sidst spiste jeg hvert måltid med angst for smerter og problemer med diarré. Smerter i tarmene, diarré, smerter i maven blev værre og værre, og jeg var ikke i stand til at fordøje maden. Jeg var lukket i en cirkel af smerter og afmagt. Samtidig med dette havde jeg mistet evnen til at sove. Søvnløse nætter med konstante smerter havde tappet min krop for energi og kraft.

Under besøg hos min datter i Danmark besøgte vi John Buhl. Efter Iris diagnose anbefalede John Buhl 7-10 dages faste.

Dagene var ikke nemme at komme igennem, specielt pga. min manglende evne til at sove. Kun håbet om bedring gav mig kræfter til at gennemføre kuren.

I løbet af de 10 dage lagde jeg mærke til, at forskellige sygdomstegn langsomt forsvandt. Smerter og tryk i maven og tarmene blev mindre og mindre og forsvandt til sidst. Min vejrtrækning, betændelser i øjnene, hævelser og kramper i benene forsvandt også.

Endnu engang vil jeg takke John Buhl for hans fantastiske indsats og arbejde. Jeg tænker meget på hans rigtige diagnose af mine sygdomme, hans gode råd vedrørende spisevaner, og jeg er blevet mere og mere klar over rigtigheden i hans naturhelbredelsesmetoder, da jeg nu selv har lært at leve efter naturens regler.

Jeg lever desværre ikke i Danmark, og mine muligheder for rigtig ernæring er begrænsede, men alligevel har jeg nu fået lyst til at leve.

Synd, at der skulle gå 72 år af mit liv med smerter, som jeg kunne have været forskånet for.

Jeg vil ønske et godt nytår og held og lykke i hans fantastiske indsats for at hjælpe sine medmennesker."

Med mange kærlige hilsner
Marie Muller
Tjekkoslovakiet

"..Jeg fandt det lettere at gennemføre diæten end forventet, følte en tilfredshed ved at kunne mærke forandringen i kroppen, og blev ansporet til at fortsætte.

Efter 3 uger begyndte jeg så langsomt at spise mere varieret igen, dog med en anden sammensætning af kosten. På disse 3 uger tabte jeg 5 -6 kilo, fik mere energi, blev fri af den stivhed/ømhed, jeg havde kendt til om morgenen, og svedeturene og hovedpinen forsvandt. Jeg mærker nu tydeligt en mængde øget energi, og et mindre søvnbehov...."

P.S.: Tine (min datter) har fået det bedre; hovedpinen er næsten forsvundet. Hun har også været ret god til at følge dine anvisninger".

Mange venlige tanker fra
Ruth Johansen

"Efter at have fulgt den kostplan (sådan nogenlunde), du lavede til mig (jeg kom fordi en hævelse efter en blodforgiftning ikke ville fortage sig), skete der mange ting. Hævelsen fortog sig, og i løbet af de første 3 måneder tabte jeg yderligere 12 kilo, især på lår og bagdel, hvor jeg troede, kiloene havde lejret sig for evigt."

"Og siden har min krop givet mig så klare signaler om, hvad den ville have og hvor meget af det, og navnlig hvad den ikke ville finde sig i at få." "Det føles nærmest som et mirakel!"

Venlig hilsen
Dora Breck

Bemærk:
I nogle af ovennævnte beretninger er der nævnt "behandling", "diagnose" og lignende udtryk. Disse udtryk er egentlig misvisende og henviser til vedkommendes subjektive oplevelse. Jeg har ikke stillet diagnoser, ordineret medicin eller behandlet sygdomme i traditionel betydning.

Jeg har næsten udelukkende rådgivet, undervist og støttet disse mennesker til at indføre radikale og svære ændringer i kost, livsstil og levevilkår.


Det største job har altid været at overbevise syge mennesker om, at medicin og kure ikke eller sjældent er løsningen!

Vi er så vant til at søge lindring, når vi er syge, frem for at ændre de vaner og vilkår, der er grunden til vore lidelser.

Du opnår ikke sundhed ved at vælge kure og medikamenter som bekvemme genveje til lindring. Det er ved at yde en personlig og helhjertet indsats, du har de største chancer for at genvinde sundhed og vitalitet.

Nogle af ovennævnte beretninger giver dig måske det indtryk, at du kan opnå underværker på kort tid, men det er sjældent let at ændre de faktorer, der svækker helbredet og samtidig indføre de bedste kost- og levevaner. Det kræver både viden og tålmodighed.

Du bliver belønnet for din indsats, men det hele bliver ikke serveret på et sølvfad. De resultater, der er beskrevet ovenfor, en belønningen for at gennemføre omfattende forbedringer i vaner og levevilkår.

Læs evt. mere i bøgerne Hvordan rask? og Kunsten at ændre vaner
 


John Buhl, sidst revideret 16. juni 2012

 

Gratis nyhedsbreve:

Ugeskrift for lægfolk er et gratis nyhedsbrev om sund kost, livsstil mv. Udkommer hver uge via e-mail.
Tilmeld dig her >>

Slankenyt er et gratis nyhedsbrev om overvægt og slankekure.
Tilmeld dig her >>

Vegetarbladet er et gratis nyhedsbrev om vegetarkost. Tilmeld dig her >>


Om overvægt og slankekure
Hvordan slank? (den vigtigste side om emnet)
Den grundlæggende årsag til overvægt
Vægtkontrol
Hurtigere vægttab
Slankenyheder


Hvordan rask?
Gennemgå disse sider i rækkefølge:
Hvordan rask?
1) Spis dig sundere
2) Undgå stimulanser
3) Sov godt
4) Dyrk motion
5) Få nok sol og frisk luft
6) Rask uden medicin


Sygdomme og symptomer
Hvad er sygdom?
Sygdoms trinvise udvikling


Medicin
Lægemidler
Helbreder medicin?
Bivirkninger
Nedtrapning af medicin
Naturmedicin


Om sundhed og velvære
Hvad er sundhed
Kroppens immunforsvar
Den ideelle kost
kost og sundhed


Bøger:

Hvordan Rask?
Bogen beskriver de ændringer i kost, livsstil mv., der styrker kroppens helbredende evner.
Læs mere her.


Kunsten at ændre vaner  | e-bog
En bog om hvorfor det er så svært at ændre vaner, og hvad du gør for alligevel at klare det!
Læs mere her


Zoneterapi - lær det selv | e-bog
Læs mere her


Sikker Slank
Ned i vægt på en sund og sikker måde.
Læs mere her.


Bøger og helseprodukter online

Spar 5 - 30 % på populære kosttilskud, naturlægemidler mv. her: helseonline.dk


Teksterne på nomedica.dk er skrevet/redigeret af John Buhl.

Har du spørgsmål, kommentarer e.l., kan du skrive til mig på john(a)nomedica.dk

 

Copyright Nomedica v/John Buhl. | Persondatapolitik

Vigtige brugerbetingelser: Indholdet på Nomedica.dk er udelukkende til informationsbrug. Oplysningerne må på ingen måde bruges som erstatning for nødvendig lægebehandling. De må ikke og kan ikke bruges som grundlag for at stille diagnoser eller fastlægge behandling. Læs mere her.