Nomedica - den naturlige løsning

Om Nomedica Hvordan rask? Hvordan slank? Emner Butik
Til Nomedica startside Nomedica på Facebook   Ugeskrift for Lægfolk ARKIV  

 


Ugeskrift for lægfolk

Nyheder fra Nomedica uge 07, 2007

  1. Mail: Nye kostvaner

  2. Kød- og mælkeproduktion truer klimaet

  3. Mail: Kolesterol

  4. Læsertip


Kære læser

Her er et arkiv over nogle af de tidligere nyhedsbreve med kort oversigt (indholdsfortegnelse), så det er lidt lettere at finde bestemte emner.
http://www.nomedica.dk/ugeskriftarkiv.htm

Du er velkommen til at indsende spørgsmål, kommentarer eller opskrifter/tips til nyhedsbrevet.

God weekend!

Med venlig hilsen
John Buhl


”Det er ikke den stærkeste art der overlever. Heller ikke den mest intelligente. Det er den der er mest modtagelig for forandring”

- Charles Darwin


1) Mail: Nye kostvaner

Tanker om "The China Study"...

Hej John!

Læste for snart to år siden "The China Study", hvor jeg for alvor fik øjnene op for betydningen af en sund kost. Bogen mere end antyder og dokumenterer, at i særdeleshed animalske produkter har en negativ indflydelse på den menneskelige organisme. Jeg har siden med undtagelse af fisk undladt kød i min kost, og har skåret kraftigt ned på mejeriprodukter. Samtidig er der skruet godt og grundig op for indtagelse af frugt og grønt. Det har jeg det rigtig godt med!

Jeg formoder de utallige undersøgelser, som bogen refererer til er oprigtige. Jeg formoder den forskning og resultaterne deraf, som er hele grundlaget for bogen, er udført af seriøse og dygtige forskere. Konklusionen i bogen er tydelig: Animalske produkter har utvivlsomt en negativ indflydelse på vort helbred. Øget risiko for kræft, knogleskørhed, sukkersyge, hjerte/kar sygdomme, forhøjet blodtryk og mange andre sygdomme, kan være prisen man må betale.

Hvis det VIRKELIG passer, at animalske produkter har SÅ stor en indflydelse på f.eks. udviklingen af kræft, og at dette faktum utallige gange er dokumenteret, rejser det flere spørgsmål end det besvarer.

Jeg har en lille datter på 4 måneder, som inden længe skal forsøge sig med fast føde. Har i den forbindelse fået to flotte foldere af vores sundhedsplejerske. Den ene fra Danske Slagterier, den anden fra Mejeriforeningen. Behøver jeg fortælle, at begge foldere gør opmærksom på vigtigheden af indtagelse af kød og mejeriprodukter. Som der står på forsiden af den ene: "Det gode svinekød".

Jeg undrer mig over, at der trods mange og veldokumenterede undersøgelser, som påviser at netop kød og mejeriprodukter IKKE er befordrende for helbredet, ikke er mere fokus på de negative følger af de to fødekilder. Ethvert barn vil sige, at mælk giver stærke knogler, og vil man være stor og stærk skal der kød på bordet. Det samme svar får man, hvis man spør' en voksen.

Sukkersyge – Type 2: Ifølge "The China Study" er der endog rigtig meget sukkersygepatienter selv kan gøre, for ikke bare at holde sukkersygen på et tåleligt niveau - men sågar komme sukkersygen til livs! Kuren er ganske simpel: Holde indtagelsen af animalske produkter på et absolut minimum. Selv Type 1 patienter kan opnå positive resultater i form af et nedsat insulinforbrug. Jeg har en formodning om, at kun de færreste sukkersygepatienter er klar over denne 100 % medicinfri løsning.

Hjerte/kar sygdomme: Ifølge "The China Study" er det at afholde sig fra animalske produkter i sig selv helbredende. Det viser sig, at kroppen under de rette betingelser kan reparere selv en stærkt forsnævret blodåre. En bekendt fik for nylig lavet en ballon-udvidelse. Der var kun ganske få procent blodgennemstrømning. Hvordan kan det være, at man ikke oplyser sådanne hjerte/kar patienter om de enorme muligheder, en rigtig kost giver - herunder hvad man bør holde sig fra?

Husker at Matas for nogle år siden - under stor mediebevågenhed, måtte trække solcreme tilbage. Man havde mistanke om, det kunne være kræftfremkaldende. Det viste sig, ikke at ha' noget på sig. Men at utallige undersøgelser peger på animalske produkter, f.eks. proteinet man finder i komælk som værende et endda særdeles potent kræftfremkaldende/stimulerende "stof", interesserer tilsyneladende ikke mange. Mener ikke at kunne huske en Tv-avis med overskriften "Dyreforsøg viser at proteinet i komælk stimulerer væksten af kræftceller".

Skyldes det kort og godt, at sandheden er ilde hørt?

Er det en FOR omfattende sandhed - med næsten uoverskuelige konsekvenser for store industrier. Og ikke mindst generationers indoktrinering, at kød og mejeriprodukter hører til i en sund kost. Måske netop den sidste formodning er den største udfordring.

Arla-lastbilen kører forbi med sloganet "Husk mælken". Slagteren siger "Lev sundt med kød", og så småt skal min datter til at supplerer kosten med kød og mælk. Selvfølgelig skal hun det - for sådan har det altid været - og så er det sundt - du kan bare spørge eksperterne... :-)

Håber du har et par kommentarer til mit indlæg - på forhånd tak!

Venlig hilsen
Lars

Hej Lars

Ja, hvordan kan det være?
Uvidenhed?
Ligegyldighed?
Fordomme?
Mangel på tid?

Alle hjertelæger kender til de undersøgelser der viser, at mange grøntsager og lidt/ingen kød forebygger hjertesygdomme. Mange kender endog til de videnskabelige undersøgelser der viser, at en kost baseret på vegetabilske fødevarer kan gøre de fleste hjertepatienter raske (uden medicin eller kirurgi).

Problemet er nok, at de ikke ser det som deres ansvar eller opgave, at overtale deres patienter til at forbedre kosten (og de læger, der ser det som deres opgave, opgiver hurtigt, når de opdager HVOR svært det er for deres patienter at ændre kosten i tilstrækkelig grad).

De fleste læger mener nok, at det er en uoverkommelig opgave. Den grund, de selv giver, er, at de ikke har nok tid!

De praktiserende læger føler sig allerede overbebyrdet, og kan ikke finde tid til at snakke med deres patienter om motion og ernæring.
(dagens medicin 28-02-2007)

Vi har dygtige læger i Danmark, der på mange måder er veluddannede og ihærdige. De vil givetvis gerne hjælpe deres patienter med at klare deres helbredsproblemer med ændring i kost og livsstil, hvis de bliver givet muligheden for det!

Et andet alvorligt problem er, at læger er katastrofalt dårligt uddannet i sammenhængen mellem kost og sygdom, og de traditionelle uddannelser indeholder et væld af forældede og direkte forkerte oplysninger (fx om kød og mælkeprodukter).

De fleste læger opgiver dog nærmest på forhånd, at satse på medicinfri løsninger i form af fx kostændringer.

Heldigvis er der undtagelser!
Fx Dr. Caldwell B. Esselstyn, Jr. er en hjertelæge, der klarer det hele med kosten.
Læs her:
http://heartattackproof.com/ 
Se også det lille videoklip til sidst på siden, og evt. en længere video sidst på denne side:
http://www.heartattackproof.com/articles.htm

Det bliver utvivlsomt fremtidens måde at klare langt de fleste hjertekarsygdomme på.

Et andet problem, som du er inde på, er, at vi har meget kapitalstærke industrier, som gør utrolig meget for at fremme salget af deres produkter (ikke mindst kød- og mejeribranchen). Markedsføring af deres produkter er effektiv ... ikke alene har de indflydelse på, hvad der står i mange lærebøger (og derfor også en del af lægers, sygeplejerskers og diætisters uddannelse), selv sundhedsplejersker uddeler åbenbart reklamer for kød og mælk til forældrene!

Du har læst The China Study, så du klarer det nok :-) ... men de fleste forældre er udsat for et næsten umenneskeligt pres fra sundhedsplejersker, læger og deres omgangskreds (der jo også har hørt/læst hvor vigtigt det er at spise kød og drikke mælk).

Her er en glimrende artikel om børns sundhed af Dr. Joel Fuhrmann (på engelsk)
http://www.drfuhrman.com/children/default.aspx 
Hans bog nævnt sidst i artiklen er fremragende, og bør læses af alle forældre!

Sukkersyge (type 2) kan let forebygges og som regel helbredes med sund vegetarkost. Det er bevist i videnskabelige forsøg.
Referencer, artikler, videoklip og god bog om emnet her:
http://www.nealbarnard.org/diabetes_book.htm

Med venlig hilsen
John Buhl

Kød- og mælkeproduktionen går ikke kun ud over sundheden, men i høj grad også miljøet, og derved fremtidige generationers sundhed ...


2) Kød- og mælkeproduktion truer klimaet

Alle taler om klimaforandringer, men få taler om en af de væsentligste årsager: Kød- og mælkeproduktion

Ifølge FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, er den globale kød- og mælkeproduktion ansvarlig for større udslip af drivhusgasser end den globale transportsektor, og hele 18 procent af de globale udslip af drivhusgasser stammer fra kød- og mælkeproduktion.

Forskningsprofessor Jørgen E. Olesen ved det jordbrugsvidenskabelige fakultet ved Aarhus Universitet mener, ifølge Ingeniøren, at radikalt ændrede kostvaner er det eneste, der virkelig vil kunne ændre noget ved husdyrholdets miljøeffekter på global skala.

Han tilslutter sig fuldstændig konklusionerne i den opsigtsvækkende FAO-rapport, der fastslår, at husdyrsektoren er blevet en af verdens mest betydende bidragydere, hvad angår de mest alvorlige miljøproblemer.

Også generalsekretær i den danske afdeling af Verdensnaturfonden, Kim Carstensen, er ifølge Ingeniøren helt enig i, at kød- og mælkeproduktionens effekter på klimaændringer er enorme.

(Jan Dahlmann; Ingeniøren 09-02-2007) og:
http://ing.dk/article/20070209/FOEDEVARER/102090120


”Jeg forstår ikke folk, som frygter forandringer og nye idéer. Personligt har jeg altid været meget bange for gentagelser og gamle idéer"

- Tom Elert


3) Mail: Kolesterol

Hej John

Vil blot lige spørge om du har nogen erfaring med at mandler nedsætter kolesterol. I øvrigt kender du til naturprodukter der kan være gode at tage i kampen mod det dårlige kolesterol.

Tak for dine råd og gode tips på Nomedica - læser dem med glæde.

Mvh. Marianne

Hej Marianne

Så vidt jeg ved er det eneste naturprodukt, der er godkendt til at sænke kolesteroltallet, Guarmin:
http://helseonline.dk/product.asp?product=64&sub=24&page=1

Mandler er gode for hjertet (og sænker vist også kolesteroltallet en smule, jeg ved ikke hvor meget).

Den bedste metode til at sænke kolesteroltallet er først og fremmest at udelade alle fødevarer, der indeholder kolesterol. Det er alle animalske fødevarer:
Liste her:
http://www.foodcomp.dk/fvdb_foodnutrlist.asp?CompId=0223

Og samtidig spise så sundt som muligt
http://www.nomedica.dk/sund_kost.htm
samt dyrke motion.

Med venlig hilsen
John Buhl


Køb bøger på helseonline:

To bøger der gør det lettere at gå over til mere vegetarkost: Vegetar Light og Kunsten at ændre vaner. Køb online: 269,00 (normalpris kr. 307,00)

Lær Zoneterapi, på en hurtig og enkel måde. Lær samtidig kunsten at ændre vaner. Køb online: 228,00 (nomalpris: 268,00)

Sikker Slank & Kunsten at ændre vaner
Med disse to bøger lærer du både hvordan du taber dig på en sund måde, og hvordan du effektivt tilegner dig nye vaner. Køb online: 299,00 (normalpris 338,00)

Kunsten at ændre vaner + Fat for life?
To bøger som gør det muligt for dig, som enten er meget overvægtig eller har særlig svært ved at tabe dig, at tilegne dig de vaner, der vil give dig succes med at nå og fastholde den vægt, du ønsker. Køb online: 325,75 (normalpris 368,00)

Kunsten at ændre vaner + Hvordan Rask?
To bøger der sammen gør det lettere at gennemføre radikale forbedringer i kost og livsstil, og derved forebygge eller måske endda helbrede sygdomme. Køb online: 274,75 (normalpris: 317,00)

Spar også penge ved at købe andre bøger og helseprodukter online.
Læs mere på www.helseonline.dk


4) Læsertip

Hummus/bønnedip

Et par håndfulde hvide bønner eller kikærter (i blødlagt og kogt)
2-3 spsk hasselnødder
3-5 ovnbagte tomater fra olielage + lidt af olien
spidskommen
lidt vand
evt. salt, krydderurter eller hvidløg

Alt blendes til en tyk smørelse.

Bruges fx. som pålæg eller dip.

Mvh. Maria


Gratis nyhedsbreve:

Ugeskrift for lægfolk er et gratis nyhedsbrev om sund kost, livsstil mv. Udkommer hver uge via e-mail.
Tilmeld dig her >>

Slankenyt er et gratis nyhedsbrev om overvægt og slankekure.
Tilmeld dig her >>

Vegetarbladet er et gratis nyhedsbrev om vegetarkost. Tilmeld dig her >>


Om overvægt og slankekure
Hvordan slank? (den vigtigste side om emnet)
Den grundlæggende årsag til overvægt
Vægtkontrol
Hurtigere vægttab
Slankenyheder


Hvordan rask?
Gennemgå disse sider i rækkefølge:
Hvordan rask?
1) Spis dig sundere
2) Undgå stimulanser
3) Sov godt
4) Dyrk motion
5) Få nok sol og frisk luft
6) Rask uden medicin


Sygdomme og symptomer
Hvad er sygdom?
Sygdoms trinvise udvikling


Medicin
Lægemidler
Helbreder medicin?
Bivirkninger
Nedtrapning af medicin
Naturmedicin


Om sundhed og velvære
Hvad er sundhed
Kroppens immunforsvar
Den ideelle kost
kost og sundhed


Bøger:

Hvordan Rask?
Bogen beskriver de ændringer i kost, livsstil mv., der styrker kroppens helbredende evner.
Læs mere her.


Kunsten at ændre vaner  | e-bog
En bog om hvorfor det er så svært at ændre vaner, og hvad du gør for alligevel at klare det!
Læs mere her


Zoneterapi - lær det selv | e-bog
Læs mere her


Sikker Slank
Ned i vægt på en sund og sikker måde.
Læs mere her.


Bøger og helseprodukter online

Spar 5 - 30 % på populære kosttilskud, naturlægemidler mv. her: helseonline.dk


Teksterne på nomedica.dk er skrevet/redigeret af John Buhl.

Har du spørgsmål, kommentarer e.l., kan du skrive til mig på john(a)nomedica.dk

 

Copyright Nomedica v/John Buhl. | Persondatapolitik

Vigtige brugerbetingelser: Indholdet på Nomedica.dk er udelukkende til informationsbrug. Oplysningerne må på ingen måde bruges som erstatning for nødvendig lægebehandling. De må ikke og kan ikke bruges som grundlag for at stille diagnoser eller fastlægge behandling. Læs mere her.