Nomedica - den naturlige løsning

Om Nomedica Hvordan rask? Hvordan slank? Emner Butik
Til Nomedica startside Nomedica på Facebook   Ugeskrift for Lægfolk ARKIV  

 


Ugeskrift for lægfolk

Nyheder fra Nomedica uge 09, 2019


  • Studie: YouTube er skyld i stigning i antallet af ’Flat Earthers’
  • Lidt af hvert

UGENS CITAT

"Her er sagen om virkeligheden: den er ligeglad med, hvad din mening er.
Den er ligeglad med, hvad din ideologi er. Den er ligeglad med, hvad du helhjertet tror på.
Den er ligeglad med, hvad en hjemmeside siger. Og den tager sig ikke engang af, hvad flertallet mener er sandt. Virkeligheden er bare.
Den kan ikke "afbalanceres" af løgne, overtro eller endog stærke overbevisninger — og ethvert forsøg på at gøre det, baner vejen for katastrofer ved at hjælpe og opmuntre meget farlige tåber."

– Bob Garfield


Studie: YouTube er skyld i stigning i
antallet af ’Flat Earthers’

YouTube er i stor udstrækning med til at sprede falske oplysninger

Forskerne deltog i konferencer for de såkaldte Flat Earthers – dem, som tror, at Jorden er flad og ikke rund — og lavede interviews med 30 personer.

Næsten alle 30 deltagere fortalte, at de for bare to år siden aldrig havde tvivlet på, at Jorden var rund, men at de efter at have set en række YouTube-videoer om fænomenet blev overbeviste om det modsatte.

Asheley Landrum, der er professor i kommunikation på Texas Tech University og en af forskerne bag studiet, mener, at YouTube’s algoritmer målretter indhold sådan, at de, der i forvejen er tilbøjelige til at interessere sig for konspirationsteorier, får præsenteret mere af samme type indhold, hvilket skaber en problematisk foragt for autoriteter og saglig videnskab.

Læs mere på videnskab.dk

Kommentar:

Konspirationsteorier og meget fra samme skuffe lever i bedste velgående på YouTube og sociale medier. Men også når det gælder sundhed og såkaldte mirakelkure, må vi erkende, at vi lever i en underlig tid, hvor det mere end nogensinde tidligere flyder over med falske påstande om kure og præparater imod alvorlige sygdomme.

Desværre er der også en tendens til, at endog MEGET useriøse videoer, som går direkte imod det, der er videnskabelig enighed om, får vind i sejlene, fordi de personer, der laver videoerne i mange tilfælde virker helt ligeglade med om det, de påstår, er sandt. De satser udelukkende på at virke overbevisende og troværdige.

For nogle mennesker er det nok, at noget LYDER troværdigt, før de sluger budskaberne råt, og spreder dem vidt omkring. Det gælder især, når hovedbudskabet på en eller flere måder matcher de holdninger, som de allerede har, og de derfor føler, at de ikke behøver at være kritiske eller facttjekke oplysningerne.

I mange tilfælde forsøger skaberen af videoer, der indeholder fake news, ikke engang at dokumentere påstandene, men satser ene og alene på at overbevise ved at bruge beskidte tricks kendt fra hypnose og andre manipulerende teknikker kombineret med historier og påstande om helbredelse (men altid uden seriøse referencer til videnskabelige studier).

Disse videoer får syge mennesker til at indtage potentielt farligt nanosølv (kolloid sølv), cannabis, "B17-vitaminer" og ting, der er værre, i stedet for at få den behandling, de har brug for, og/eller få gennemført de svære ændringer i livsstilen, som reelt vil hjælpe dem.

  1. Når en påstand lyder for godt eller for underlig til at være sand, ja så ER det nok også præcist det, der er tilfældet. Vi bør bruge ekstra meget tid på grundigt at facttjekke, før vi eventuelt accepterer dem som troværdige.
  2. Prøv om du kan gennemskue, hvad der er videnskabelig enighed om vedr. den påstand og det, du præsenteres for i en YouTube video. Det vil efter al sandsynlighed også være det, som er tættest på virkeligheden.

Lidt af hvert

Gåture og motion gør dig bedre til at lære nyt
Ny forskning viser, at bare ti minutters let fysisk aktivitet er nok til at forbedre hukommelsen.
I studiet blev en gruppe voksne sat til at dyrke ti minutters yoga, tai-chi eller rask gang. Efterfølgende hjernescanninger viste en forbedret kommunikation mellem hippocampus og de kortikale områder, som styrer henholdsvis hukommelse og syn.
Læs mere på jyllands-posten.dk

Sådan undgår forskerne selv hormonforstyrrende stoffer
Forskere, der arbejder med hormonforstyrrende stoffer, tager deres forholdsregler og undgår en række specifikke produkter i hverdagen. Læs her, hvilke varer forskerne fravælger og få gode råd til, hvad du selv kan gøre for at undgå skadelige stoffer.
Læs mere på videnskab.dk

Forbud mod burhøns nu!
Der er stadigvæk mange skjulte buræg i de varer, som danskerne tager ned fra hylderne, selvom buræg stort set er udgået af de danske supermarkeder. Næsten hvert femte æg, der produceres herhjemme, er stadig et buræg.
Burhøns lever et usselt liv på meget begrænset plads. Hver høne har plads svarende til et A4-ark plus et postkort, hvilket gør det svært bare at strække vingerne. At holde høns i bur forhindrer i høj grad dyrenes naturlige adfærd, og har ikke meget med god dyrevelfærd at gøre.
Hjælp os med at råbe politikerne op, så vi får et forbud imod hold af burhøns - én gang for alle.
Mere på dyrenes beskyttelse


   

Gratis nyhedsbreve:

Ugeskrift for lægfolk er et gratis nyhedsbrev om sund kost, livsstil mv. Udkommer hver uge via e-mail.
Tilmeld dig her >>

Slankenyt er et gratis nyhedsbrev om overvægt og slankekure.
Tilmeld dig her >>

Vegetarbladet er et gratis nyhedsbrev om vegetarkost. Tilmeld dig her >>


Om overvægt og slankekure
Hvordan slank? (den vigtigste side om emnet)
Den grundlæggende årsag til overvægt
Vægtkontrol
Hurtigere vægttab
Slankenyheder


Hvordan rask?
Gennemgå disse sider i rækkefølge:
Hvordan rask?
1) Spis dig sundere
2) Undgå stimulanser
3) Sov godt
4) Dyrk motion
5) Få nok sol og frisk luft
6) Rask uden medicin


Sygdomme og symptomer
Hvad er sygdom?
Sygdoms trinvise udvikling


Medicin
Lægemidler
Helbreder medicin?
Bivirkninger
Nedtrapning af medicin
Naturmedicin


Om sundhed og velvære
Hvad er sundhed
Kroppens immunforsvar
Den ideelle kost
kost og sundhed


Bøger:

Hvordan Rask?
Bogen beskriver de ændringer i kost, livsstil mv., der styrker kroppens helbredende evner.
Læs mere her.


Kunsten at ændre vaner  | e-bog
En bog om hvorfor det er så svært at ændre vaner, og hvad du gør for alligevel at klare det!
Læs mere her


Zoneterapi - lær det selv | e-bog
Læs mere her


Sikker Slank
Ned i vægt på en sund og sikker måde.
Læs mere her.


Bøger og helseprodukter online

Spar 5 - 30 % på populære kosttilskud, naturlægemidler mv. her: helseonline.dk


Teksterne på nomedica.dk er skrevet/redigeret af John Buhl.

Har du spørgsmål, kommentarer e.l., kan du skrive til mig på john(a)nomedica.dk

 

Copyright Nomedica v/John Buhl. | Persondatapolitik

Vigtige brugerbetingelser: Indholdet på Nomedica.dk er udelukkende til informationsbrug. Oplysningerne må på ingen måde bruges som erstatning for nødvendig lægebehandling. De må ikke og kan ikke bruges som grundlag for at stille diagnoser eller fastlægge behandling. Læs mere her.