Mangelfulde oplysninger fra mejeriindustrien
I en omtale af et stof, som især findes i fuldkorn og bælgfrugter, giver
både mejeri.dk og maelken.dk mangelfulde oplysninger.
De skriver nemlig kun, at fytin kan hæmme optagelsen af calcium uden
samtidig at nævne, at fytin og fytinholdige fødevarer gavner og styrker
dine knogler.
De ved bedre, og det er ikke i orden, at de fortier så vigtige
oplysninger.
Det kan naturligvis ikke helt udelukkes, at de ikke følger med og derfor
ikke kender til den forskning, der viser en knoglestyrkende virkning fra
at spise fytinholdige fødevarer, men den mulighed anser jeg som ret
utænkelig, eftersom nogle af disse undersøgelser er 8-10 år gamle.
Mange mennesker indtager mælkeprodukter for deres knoglers skyld. Det
har altid været hovedargumentet for at drikke mælk eller indtage
mælkeprodukter.
Hvis mejeri.dk og maelken.dk gav alle relevante oplysninger om fytin,
ville det give læserne et helt andet syn på fytinholdige fødevarer, og
de ville netop inkludere disse fødevarer i deres kost, for at styrke
knoglerne.
Spis fytinholdige fødevarer — OGSÅ for dine knoglers skyld!
Læs mere i artiklen:
Fytin,
fytinsyre, calcium og dine knogler
Mere end en halv million danskere lider af knogleskørhed - halvdelen
uden at vide det
Osteoporoseforeningen har sammen med Netdoktor iværksat en
oplysningskampagne, som skal gøre folk opmærksomme på sygdommen, der
giver afkalkede og porøse knogler, som let brækker.
Kampagnen anbefaler blandt andet:
- Dyrk motion
- Spis varieret
- Undgå rygning
- Begræns alkoholforbruget
- Undgå store mængder kaffe.
Læs
mere på jyllands-posten.dk
Kommentar:
Måske Jyllands Posten også burde have nævnt, at oplysningskampagnen er
sponsoreret af Amgen, der fremstiller medicin mod knogleskørhed.
Men der gives fine råd i kampagnen, samtidig med at en række vigtige råd
ikke er med -- de nævnes ikke eller der skøjtes let henover dem.
Det er især kostrådene, der trænger til en opstramning!
Læs artiklerne:
Lidt af hvert:
Mindre risiko for overvægt og fedme, hvis du spiser langsomt
Hvis du begynder at spise langsommere, dropper snacks efter
aftensmaden og helt stopper med at spise to timer før sengetid, har du
sandsynligvis lettere ved at tabe dig.
Disse ændringer i kostvaner var i en undersøgelse stærkt forbundet med
mindre fedme, lavere vægt (BMI) og mindre taljeomkreds.
Læs
mere på slankenyt.dk >>
Overvægtige børn har større risiko for tyktarmskræft senere i
livet
En undersøgelse viser en øget risikoen for tyktarmskræft ved
overvægt i barndommen. En sammenhæng, der understreger vigtigheden af at
forebygge, at børn udvikler overvægt.
Den bedste løsning for overvægtige børn er at sænke kalorietætheden i
deres kost!
Der er meget andet, man kan gøre, men alt andet falder til jorden, hvis
ikke børnene lærer at holde af en kost med relativ lav kalorietæthed (en
kost som fylder og mætter godt i forhold til kalorieindholdet).
Mange forældre har næsten opgivet, at få deres børn til at spise nok
sunde fødevarer, som også hjælper med at fastholde en sund vægt, men
hvis du kæmper for at få dine børn til at spise sundt, anbefaler
forskere, at du ikke giver op!
Læs
mere på slankenyt.dk
Motion kan gøre hjertet yngre
Mus danner mere end fire gange så mange nye hjertemuskelceller, når
de motionerer. Det viser
en ny undersøgelse
Efter et hjerteanfald skal patienter danne nye hjertemuskelceller for at
blive raske. En ny undersøgelse viser, at mus danner flere nye
hjertemuskelceller, når de motionerer. Dette var tilfældet for både
sunde mus og de mus, der havde oplevet et hjerteanfald. Resultater
viser, at en årsag til at motion er gavnlig for sundheden er, at den
øger hjertets evne til at regenerere.
Nyt sukkerstof får muligvis farlig tarmbakterie til at gå amok
Samtidig med at amerikanske fødevareproducenter begyndte at fylde
fødevarer med det nye sukkerstof trehalose omkring årtusindeskiftet,
steg antallet af infektioner med den meget farlige tarmbakterie C.
difficile voldsomt.
Nu kobler amerikanske forskere de to ting sammen og viser, at trehalose
måske kan være årsagen til, at C. difficile trives bedre i dag en
nogensinde før.
Studiet sætter fokus på, at tilsætningsstoffer i fødevarer kan have
utilsigtede bivirkninger.
I Danmark bliver mellem 3.500 og 4.000 personer indlagt med infektioner
med C. difficile på hospitalerne om året.
C. difficile er specielt et problem for personer over 65 år, som får
antibiotika.
Når kroppens bakterier bliver slået ihjel, dør gavnlige bakterier også,
og med dem ude af spillet er vejen banet for, at C. difficile kan
overtage deres plads.
Læs
mere på videnskab.dk
Danmark blev nedstemt, men kan alligevel fortsætte med pesticider
Miljøstyrelsen har ikke tænkt sig at ændre på, hvordan den behandler
ansøgninger om dispensation til at benytte de pesticider, som er
mistænkt for at skade bier. Dermed kan EU-stramning af forbud ende uden
konsekvenser herhjemme.
Læs
mere på ing.dk