Nomedica - den naturlige løsning

Om Nomedica Hvordan rask? Hvordan slank? Emner Butik
Til Nomedica startside Nomedica på Facebook   Ugeskrift for Lægfolk ARKIV  

 


Ugeskrift for lægfolk

Nyheder fra Nomedica uge 20, 2007


  1. Mail: Udrensning

  2. Mail: Faste

  3. Coaching/undervisning

  4. Fiberrig kost og magnesium forebygger diabetes

  5. Lidt af hvert

  6. Det spirituelle hjørne


Kære læser

Du er velkommen til at indsende spørgsmål, kommentarer e.l. til nyhedsbrevet.

God weekend!

Med venlig hilsen
John Buhl


”Gør altid dit bedste. Det du sår nu vil du høste senere.”

- Og Mandino, amerikansk forfatter og foredragsholder


1) Mail: Udrensning

Hej John.

Jeg vil gerne have dit råd med på vejen angående udrensning. Jeg overvejer at udrense mig i en weekend indenfor den næste måned, dvs. kun spise frugt, grøntsager og drikke vand og evt. urtete.

Jeg vil gøre det for at øge min sundhed.

Jeg har de sidste 6 år været opmærksomhed på sund levevis og fået det meget bedre efter jeg har ændret livsstil. Men efter en slem omgang influenzaagtig tilstand i januar, som jeg ikke ved hvad skyldes (amalgamfyldning?, tropisk infektion fra Caribien, som jeg besøgte i december? eller konserveringsmidler fra vacciner fået sommeren 2006 - inden jeg vidste bedre om den slags) kan jeg bare ikke blive HELT frisk og immunstærk igen.

Det er lige kommet til min viden at man indenfor homøopatien kan få udrensende midler mod bl.a. amalgam og vacciner - dette har jeg overvejet. Og vil så også gå på omtalte weekendudrensning, så jeg kan blive helt frisk igen.

Hvad er dine råd til udrensning? Hvad bør man spise/drikke og hvad bør man ikke under udrensning?

Jeg har ladet mig fortælle at den slags udrensninger kun bør finde sted i foråret, da kroppen er "åben" for den slags, modsat i vinter/efterår, hvor den skulle være "tillukket" og derfor ikke have godt af udrensning. Har du hørt om det begreb før?

Hvordan forholder du dig til vacciner og amalgamfyldninger? Mener du at disse også forurener organismen og udløser frie radikaler?

Kan en udrensning rette op på hvad ovenstående evt. kan have forårsaget af skader?

Jeg overvejer at få skiftet mine sølvfyldninger til plastic, da jeg fra flere kanter har fået at vide at sølvfyldninger konstant frigiver giftige dampe og frie radikaler og dermed fastholder kroppen i en tilstand, så det er svært at blive helt frisk.

Hvordan forholder du dig til det?

Mange hilsner
Linda

Hej Linda

Kroppen udrenser hele tiden. Du kan understøtte den proces ved at spise og leve sundt.

Der er flere måder du kan gøre noget ekstra ud over det. Fx:

  1. Nogle dage, hvor du kun spiser frugt og grønt

  2. Nogle dage/uger, hvor du kun spiser RÅ fødevarer

  3. En vandfaste på op til en uge (den mest effektive løsning, men du skal vide præcist, hvordan du gør, er beskrevet i min bog "Hvordan Rask?")

Jeg tror ikke på, at midler/medikamenter (heller ikke homøopatiske midler) udrenser. Undgå også "udrensende urter" o.l.

Du udrenser, faster eller gør på anden måde noget ekstra for din sundhed, når behovet er der. Den eneste grund til at det er bedre at udrense/faste om foråret eller sommer er, at det måske er lettere at holde kroppen varm og få lidt sol på kroppen, hvilket også er godt. Ellers ser jeg ingen grund til at vælge bestemte tidspunkter (gør blot noget ekstra for at udrense, når behovet er der).

Både vedr. vacciner og amalgam er der mange modstridende oplysninger.

Jeg tror ikke på, at du kan "udrense" en vaccine, sådan fungerer det ikke.

Amalgam er giftigt. Hvor meget det kommer over i kroppen, og hvor farligt det er, er der mange meninger om. Der er dog ingen videnskabelige undersøgelser, der indtil videre (som jeg kender til) beviser en direkte sammenhæng mellem amalgam og de symptomer, som mange forbinder med amalgam. Men derfor kan der jo sagtens være en forbindelse, der evt. bliver dokumenteret ved fremtidige undersøgelser.

Jeg tror, at det er bedre at vælge plastik (selv om plastik jo også indeholder potentielt giftige stoffer), men lade amalgamfyldninger sidde, og kun skifte til plastik, når fyldninger går i stykker e.l.

Om det for nogle mennesker er klogt at skifte al amalgam ud med plast, selv om fyldningerne som sådan ikke fejler noget, ved jeg ikke.

Kviksølv er noget farlig stads, men om man kan gøre noget for at mindske de skadelige virkninger er uvist. Selen modvirker måske delvist skaderne (men ingen bevis for at ekstra tilskud af selen hjælper). Nogle producenter af Chlorella påstår, at chlorella kan binde sig til kviksølv og fragte den ud af kroppen (jeg tror ikke på det).

Ingen "udrensningskur" med urter eller bestemte kosttilskud kan rette op på en kviksølvforgiftning eller fjerne evt. ophobning af kviksølv i kroppen. Om det kan hjælpe lidt ved jeg ikke.

De fleste mennesker bliver friske og sunde, når de indfører alle betingelserne for sundhed, uanset om de har amalgamfyldninger eller ej.

Med venlig hilsen
John Buhl


2) Mail: Faste

Hej John.

Jeg har efterhånden læst mange af dine artikler, og har haft stor glæde heraf. I dag faldt jeg over en artikel, hvor der er nævnt noget om at faste i 10 dage. Men hvad vil det helt præcist sige at faste, og hvordan gør man, hvis man vil udrense sin krop?

Mvh
Kim

Hej Kim

Faste er et interessant men ofte misforstået emne.

De fleste faster forkert, og tærer derfor alt for meget på kroppens muskelvæv under fasten, eller får ikke det fulde udbytte.

Du skal IKKE kaste dig ud i en 10 dages faste, medmindre du har læst og lært en del om emnet først. Normalt bør man kun faste op til en lille uges tid på egen hånd, og kun når visse betingelser er opfyldt.

Jeg har skrevet lidt om emnet i bogen "Hvordan Rask?".

Dr. Joel Fuhrman har skrvet en rigtig god bog om emnet "Fasting and Eating for Health", hvis du ønsker at sætte dig grundigere ind i emnet.

Et af de bedste fastesteder i verden er nok ”TrueNorth Health Education and Fasting Center”

Med venlig hilsen
John Buhl


3) Coaching/undervisning

På kurset: Den naturlige løsning – uden medicin og kure vil du lære om alle de vigtige faktorer, der har indflydelse på din sundhed, og du vil lære om kunsten at ændre vaner.

Når du anvender disse informationer korrekt, vil du ofte se enestående resultater – uanset om du anvender dem på dig selv eller hjælper en anden med at opnå øget sundhed og velvære.

Et af formålene med kurset er at øge tilliden til de helbredende kræfter, uadskillige fra naturen selv og livskraften i kroppen. Der er nemlig normalt ingen fysiologiske grunde til, at kroppen nogensinde skulle blive syg, såfremt de rette betingelser for sundhed er tilstede.

Alle kan være med

Du behøver ingen forudgående viden eller specielle evner for at forstå og gennemføre kurset. Du behøver blot et ærligt ønske om at hjælpe dig selv og andre til øget sundhed.

Selv om visse autoriteter ser en ære i at gøre deres emne utilgængelig for andre, så kan de grundlæggende og vigtige oplysninger om sundhed og naturlig helbredelse læres af alle, der bruger lidt tid på det.

Nomedica-kurserne er tilrettelagt som hjemmestudie, så du kan være med, uanset hvor du bor og uanset hvor meget tid, du kan/ønsker at bruge på det!

Læs mere om Nomedicakurser her


Køb bøger på helseonline:

To bøger der gør det lettere at gå over til mere vegetarkost: Vegetar Light og Kunsten at ændre vaner. Køb online: 269,00 (normalpris kr. 307,00)

Lær Zoneterapi, på en hurtig og enkel måde. Lær samtidig kunsten at ændre vaner. Køb online: 228,00 (nomalpris: 268,00)

Sikker Slank & Kunsten at ændre vaner
Med disse to bøger lærer du både hvordan du taber dig på en sund måde, og hvordan du effektivt tilegner dig nye vaner. Køb online: 299,00 (normalpris 338,00)

Kunsten at ændre vaner + Fat for life?
To bøger som gør det muligt for dig, som enten er meget overvægtig eller har særlig svært ved at tabe dig, at tilegne dig de vaner, der vil give dig succes med at nå og fastholde den vægt, du ønsker. Køb online: 325,75 (normalpris 368,00)

Kunsten at ændre vaner + Hvordan Rask?
To bøger der sammen gør det lettere at gennemføre radikale forbedringer i kost og livsstil, og derved forebygge eller måske endda helbrede sygdomme. Køb online: 274,75 (normalpris: 317,00)

Spar også penge ved at købe andre bøger og helseprodukter online.
Læs mere på www.helseonline.dk


4) Fiberrig kost og magnesium forebygger diabetes

En kost med mange kostfibre fra kornprodukter og høj indtagelse af magnesium er forbundet med lavere risiko for type 2 diabetes.

I et studie, der involverede mere end 25.000 voksne mennesker mellem 35 og 65 år, der blev fulgt fra 1994 til 2005, udviklede 844 af deltagerne type 2 diabetes. Sammenlignet med deltagerne med det laveste indtag af fibre fra kornprodukter, havde deltagerne med den højeste indtag 28 % mindre risiko for at få diabetes.

En anden større undersøgelse viste, at høj indtagelse af magnesium var forbundet med 23 % lavere forekomst af diabetes.

(Kilde: Archives of Internal Medicine, maj 14, 2007;167:956-965.
Fiber and Magnesium Intake and Incidence of Type 2 Diabetes
A Prospective Study and Meta-analysis
Matthias B. Schulze, DrPH; Mandy Schulz, DrPH; Christin Heidemann, DrPH; Anja Schienkiewitz, MPH; Kurt Hoffmann, PhD; Heiner Boeing, PhD)
http://archinte.ama-assn.org/cgi/content/abstract/167/9/956


5) Lidt af hvert

Ingen øget kræftrisiko blandt ansatte i el-industrien

Danske el-arbejdere behøver ikke frygte for deres kræftrisiko. En opfølgning på en undersøgelse, foretaget af Kræftens Bekæmpelse, slår fast, at arbejdet i de kraftige elektromagnetiske felter ikke udgør nogen påviselig risiko for en række kræftsygdomme.
(cancer.dk 11-05-2007)

Danskerne gider ikke spise 600 gram grønsager om dagen

Stort set alle danskere ved i dag, at de skal spise 'seks om dagen'. Men de fleste spiser kun lidt over det halve af den mængde.
(Tjek 13-05-2007)

Angstpatienter spises af med medicin

Almenlægerne mangler ofte uddannelse og tid til at håndtere landets ca. 350.000 angstpatienter, som i mange tilfælde må gå hjem med forkert diagnose eller med medicin, der kun virker midlertidigt.

(dagens medicin)


”Den virkelige opdagelsesrejse består ikke i at se nyt landskab, men i at have nye øjne.”

- Marcel Proust, forfatter


6) Det spirituelle hjørne

Mange tror, at yoga kun handler om mere eller mindre umulige fysiske øvelser og stillinger. Det er langt fra tilfældet.

Slutmålet for yoga er at nå til den højeste bevidsthed.

Yogalærer Britt Søndergaard har skrevet en spændende side om yoga her

(Jeg ved ikke ret meget om yoga, så kontakt Britt selv via hendes hjemmeside, hvis du har spørgsmål om emnet)


Gratis nyhedsbreve:

Ugeskrift for lægfolk er et gratis nyhedsbrev om sund kost, livsstil mv. Udkommer hver uge via e-mail.
Tilmeld dig her >>

Slankenyt er et gratis nyhedsbrev om overvægt og slankekure.
Tilmeld dig her >>

Vegetarbladet er et gratis nyhedsbrev om vegetarkost. Tilmeld dig her >>


Om overvægt og slankekure
Hvordan slank? (den vigtigste side om emnet)
Den grundlæggende årsag til overvægt
Vægtkontrol
Hurtigere vægttab
Slankenyheder


Hvordan rask?
Gennemgå disse sider i rækkefølge:
Hvordan rask?
1) Spis dig sundere
2) Undgå stimulanser
3) Sov godt
4) Dyrk motion
5) Få nok sol og frisk luft
6) Rask uden medicin


Sygdomme og symptomer
Hvad er sygdom?
Sygdoms trinvise udvikling


Medicin
Lægemidler
Helbreder medicin?
Bivirkninger
Nedtrapning af medicin
Naturmedicin


Om sundhed og velvære
Hvad er sundhed
Kroppens immunforsvar
Den ideelle kost
kost og sundhed


Bøger:

Hvordan Rask?
Bogen beskriver de ændringer i kost, livsstil mv., der styrker kroppens helbredende evner.
Læs mere her.


Kunsten at ændre vaner  | e-bog
En bog om hvorfor det er så svært at ændre vaner, og hvad du gør for alligevel at klare det!
Læs mere her


Zoneterapi - lær det selv | e-bog
Læs mere her


Sikker Slank
Ned i vægt på en sund og sikker måde.
Læs mere her.


Bøger og helseprodukter online

Spar 5 - 30 % på populære kosttilskud, naturlægemidler mv. her: helseonline.dk


Teksterne på nomedica.dk er skrevet/redigeret af John Buhl.

Har du spørgsmål, kommentarer e.l., kan du skrive til mig på john(a)nomedica.dk

 

Copyright Nomedica v/John Buhl. | Persondatapolitik

Vigtige brugerbetingelser: Indholdet på Nomedica.dk er udelukkende til informationsbrug. Oplysningerne må på ingen måde bruges som erstatning for nødvendig lægebehandling. De må ikke og kan ikke bruges som grundlag for at stille diagnoser eller fastlægge behandling. Læs mere her.