Nomedica - den naturlige løsning

Om Nomedica Hvordan rask? Hvordan slank? Emner Butik
Til Nomedica startside Nomedica på Facebook   Ugeskrift for Lægfolk ARKIV  

 


Ugeskrift for lægfolk

Nyheder fra Nomedica uge 21, 2007


  1. Sund kost halverer risiko for lungesygdom

  2. Slanke kan have usundt fedt indeni

  3. Mail: Amalgamfyldninger

  4. Udrensning

  5. Lidt af hvert

  6. Det spirituelle hjørne


Kære læser

Du er velkommen til at indsende spørgsmål, kommentarer e.l. til nyhedsbrevet. Skriv til [email protected]

God weekend!

Med venlig hilsen
John Buhl


"Vil du gerne være lykkelig? Start med at være taknemmelig for, hvem du er, og hvad du har."

-- Peter Plys og hans Tao, Benjamin Hoff


1) Sund kost halverer risiko for lungesygdom

Lunger og hjerte holdes sunde med masser af frugt, grøntsager og fisk.

Forskere fulgte 42.917 mænd, der deltager i the Health Professionals Follow-up Study fra 1986 til 1998.

De deltagere i studiet, der var bedst til at efterleve en fornuftig kost (der i undersøgelsen blev defineret som en kost rig på frugt, grøntsager og fisk), var kun halvt så tilbøjelige til at udvikle lungesygdomme sammenlignet med de deltagere der spiste mest usundt.

Forskerne mener, at det kan være sunde stoffer i frugt og grønt, samt omega-3 fedtstoffer fra fisk, der sikrer bedre lungefunktion. De nævner også, at forarbejdet kød indeholder nitrit, som kan forværre lungefunktionen, og raffinerede kulhydrater kan ligeledes svække lungefunktionen ved at forstyrre blodsukkeret.

(Kilde: Varraso R et al. "Prospective study of dietary patterns and chronic obstructive pulmonary disease among US men." Thorax 2007;0:1-6. doi: 10.1136/thx.2006.074534.)

Kommentar:

Du behøver ikke spise fisk for at få nok omega-3 fedtsyrer.
Læs mere om omega-3 her


2) Slanke kan have usundt fedt indeni

Fedt omkring de indre organer kan sandsynligvis øge risikoen for diabetes og hjertesygdomme.

I henhold til data fra professor Jimmy Bell ved Imperial College i London, der siden 1994 har skannet næsten 800 patienter, har mennesker, der holder vægten med kosten uden at motionere, sandsynligvis større fedtdepoter omkring de indre organer, også selv om de er slanke.

Læger er usikre på, hvilken risiko der er forbundet med ophobninger af fedt omkring de indre organer, men mange læger mener, at den usynlige fedt omkring de indre vitale organer som hjerte, lever eller bugspytkirtlen er lige så farlig som de synlige fedtdepoter.
(Kilde: Associated Press 11-05-2007)
http://www.msnbc.msn.com/id/18594089/

Kommentar:

Konklusionen er altså, at mennesker, der bevarer deres vægt udelukkende med kosten, uden at dyrke motion, er tilbøjelige til at have for store deponeringer af fedt inde i kroppen - også selv om de ellers er slanke.

Det er uvist om slanke mennesker, der ikke dyrker motion, helt eller delvist kan forhindre deponering af fedt omkring de indre organer ved at holde sig til en fedtfattig kost og/eller en forholdsvis kaloriebegrænset kost.

Under alle omstændigheder komme vi ikke uden om, at motion er vigtig for sundhed og velvære.


3) Mail: Amalgamfyldninger

Efter sidste uges snak om amalgamfyldninger har jeg modtaget flere kommentarer. Her en af dem ...

Hej John

Endnu engang må jeg hen til tasterne. Der spørges til amalgamfyldninger og deres betydning for helbredet.

Jeg får lyst til at henvise til bogen: Et nyt syn på sclerose af læge Birgitta Brunes og journalist Ellen Bergli, begge med en sclerosediagnose.

De beskriver indgående hvad der kan gøres hvis man har fået diagnosen, og det er ret usædvanligt hvilke resultater de og flere andre har opnået. Herunder hvad det har betydet for dem at fjerne amalgamfyldningerne.

De henviser til afdelingen for klinisk metal biologi på universitetshospitalet i Upsala. Et forskningsprojekt med 25 patienter med svære helbredsproblemer + en kontrolgruppe, fik fjernet amalgamfyldninger (og andre metaller) under sikre forhold. Disse patienters blodprøver havde vist statisk højere koncentration af kviksølv, og en abnorm profil for sporelementer. Efter saneringen havde 90 % det enten meget bedre eller var fuldstændig restitueret, og deres reduktion af kviksølvindholdet i plasma og erotrocytter viste via nuklear mikroskopi en reduktion af disse niveauer langt under kontrolgruppens.

Jeg har tilladt mig at referere i det fagsprog hvori det er skrevet, Håber du er med endnu.

Så selv om man altid skal være forsigtig med at udtale sig med sikkerhed er der noget her der peger på at udrensning for tungmetaller har en positiv almen virkning for helbredet.

Lignende har i øvrigt været refereret i det engelske tidsskrift: What doctors don't tell you" hvor det hævdedes at over 90 % af alle patienter med sclerose lider af tungmetalforgiftning.

Endnu engang tak for dit arbejde, har netop meldt mig til dit første undervisningskursus. Det er jeg spændt på.

Mange hilsener Winni

Hej Winni

Der er skrevet flere spændende bøger og et hav af artikler om emnet.

Det virker logisk at der kan være en sammenhæng mellem høje koncentrationer af tungmetaller i blodet og flere sygdomme.

Der ER mange mennesker, der har fået det bedre efter de har fået fjernet amalgamfyldninger. Der er OGSÅ mange som ikke har oplevet en forskel i deres velvære/symptomer.

De fleste, der får diagnosen "kviksølvforgiftet" får jo ikke en blodprøve eller andre objektive tests for at se, om der rent faktisk er forhøjet kviksølv i blodet.

Der er meget lidt - hvis nogen - videnskabelig litteratur (videnskabelige undersøgelser af en kvalitet så de kan offentliggøres i anerkendte videnskabelige tidsskrifter) der har undersøgt og dokumenteret en præcis sammenhæng mellem mængden af amalgamfyldninger og forskellige symptomer/sygdomme.

Som jeg ser det, er det et område, hvor der i uhyggelig grad mangler præcis viden. Det er altså en større (og dyr) omgang af få fjernet alle amalgamfyldninger i håb om at det vil afhjælpe diverse symptomer.

Der mangler vel også mere viden om, hvorvidt plastik i tænderne er mindre skadeligt end amalgam (det er det nok, men er der nogen der ved det med sikkerhed?).

Min pointe er, at der er en del gætteri og tro vedr. amalgam og for lidt præcis viden.

Med venlig hilsen
John Buhl

Bemærk:

Jeg hører gerne flere kommentarer samt personlige erfaringer med fjernelse af amalgamfyldninger.


Bøger og kurser

På kurset: Den naturlige løsning - uden medicin og kure vil du lære om alle de vigtige faktorer, der har indflydelse på din sundhed, og du vil lære om kunsten at ændre vaner.

Når du anvender disse informationer korrekt, vil du ofte se enestående resultater – uanset om du anvender dem på dig selv eller hjælper andre med at opnå øget sundhed og velvære.
Læs mere om kurset her

Kunsten at ændre vaner + Hvordan Rask?
To bøger der sammen gør det lettere at gennemføre radikale forbedringer i kost og livsstil, og derved forebygge eller måske endda helbrede sygdomme. Køb online: 274,75 (normalpris: 317,00)

Spar også penge ved at købe andre bøger og helseprodukter online.
Læs mere på www.helseonline.dk


4) Udrensning

En læser spurgte for nogle uger siden om min mening vedr. et produkt, der var beregnet til udrensning.

Produktet indeholdt nogle af de sædvanlige vanddrivende og afførende ingredienser, der ofte bruges i produkter til udrensning. Mange har lignende spørgsmål vedr. bestemte produkters evne til at rense kroppen, derfor mit svar til læseren her:

Vi er enig om, at en udrensning - eller at gøre, hvad der skal til, for at kroppen kan forbedre sin udrensende evne - kan være klogt eller nødvendigt. Jeg mener blot ikke, at man kan eller bør gøre det med diverse urter o.l.

Den egentlige udrensning foregår på celleplan, og der hjælper ingen urter eller andre kosttilskud (kun kroppen selv kan klare det). Det du kan gøre er at understøtte de naturlige udrensende processer i kroppen. Altså at skabe de bedste betingelser for kroppens egne udrensende evner. Urter mv. er ikke en betingelse for disse evner.

En anden generel misforståelse er, at når noget er "naturligt" (findes ude i naturen) er det sikkert og uden bivirkninger.

Alle stoffer, der har "medicinsk virkning" vil også medføre en risiko for bivirkninger. Jo mere "effektive" (jo stærkere virkning) desto større risiko for bivirkninger. Det gælder uanset om stofferne fremstilles kunstigt eller udtrækkes fra planter.

Du kan ikke udrense leveren, nyrerne eller andre organer med bestemte urter, vitaminer eller andre produkter. Du kan påvirke nyrer, tarme, luftveje mv. til at sætte gang i nogle processer, der opleves som udrensning (slimløsende, afførende, vanddrivende), men egentlig ikke er det. Det er næsten altid bedst at lade kroppen selv klare det arbejde uden at blande sig. Tilvejebring de bedste betingelser for at kroppen kan klare alle sine funktioner bedst muligt – inkl. udrensning af affaldsstoffer – med sund kost, frisk luft, god søvn, motion mv.

Med venlig hilsen
John Buhl


5) Lidt af hvert

Artikel om protein

Jeg modtager stadig mange spørgsmål og kommentarer vedr. protein i kosten.
Her er en udmærket artikel om emnet på engelsk

Enormt svineri fra danske kraftværker

En ny undersøgelse fra Danmarks Miljøundersøgelser fastslår, at vi bliver langt mere syge af forureningen fra de danske kraftværker end hidtil antaget. Største synder er afbrænding af affald.
(Ingeniøren 15-05-2007)

Uretfærdighed kan give hjerteproblemer

Forsøgspersonernes mentale og fysiske tilstand blev fulgt i gennemsnitligt 11 år. Og jo mere uretfærdigt, de følte sig behandlet, jo mere tilbøjelige var de til at få hjerteproblemer. Mennesker, som grundlæggende følte sig uretfærdigt behandlet, havde 55 pct. højere risiko for at få alvorlige hjerteproblemer, oplyser BBC News.

Eksperter mener, at uretfærdighedsfølelse påvirker og kan medføre biokemiske ændringer.
(fpn.dk 16-05-2007)

Danskere spiser gerne fedt og farvestoffer

Ny undersøgelse viser, at danskerne er langt mindre kritiske over for usunde fødevarer, end vores naboer er. Vi lader os sjældent afskrække af salt, sukker, fedt og farvestoffer.
(Tjek 17-05-2007)

Medicinforurening fra dambrug

Høje koncentrationer af medicinrester i Kongeåen er blot endnu et bevis på, at dambrug belaster danske vandløb. En tidligere professor i miljøkemi er dødtræt af, at myndighederne ikke griber ind over for et problem, som er 30 år gammelt.
(Ingeniøren 14-05-2007)

Tilsætning af vitaminer i mad er et flop i Danmark

Fødevarer tilsat vitaminer og mineraler er med få undtagelser ikke til at finde på hylderne i danske butikker, selv om store grupper i befolkningen behøver ekstra vitaminer.
(politiken.dk 19-05-2007)

Kommentar:

Godt nyt!

Vi bør nemlig ikke tilsætte kunstige vitaminer til vore fødevarer. Vi skal lære at vælge de bedste fødevarer, uden tilsætninger, og selv vælge vitaminer som kosttilskud, hvis/når det er nødvendigt.

Danmark spilder 185 mio. kr. på hostesaft

Læger udskriver ubrugelig hostemedicin til 250.000 danskere hvert år. Medicinen er virkningsløs og har ofte bivirkninger.
(dagensmedicin 03-05-2007)


6) Det spirituelle hjørne

Kære John.

Et citat til det spirituelle hjørne.

Citatet er af Martinus fra bogen "Den ideelle føde": (Martinus er dansk forfatter og intuitionsbegavelse, 1890-1981)

Martinus skriver om at vænne sig til spise de naturlige produkter, altså vegetarprodukter, som Martinus mener er den ideelle føde:

"Når individet har vænnet sig så meget til den, at dens produkters smag forekommer det som det eneste appetitlige i verden, da er det frigjort af den dødbringende kost, der nu ifølge vanens magt som en lænke binder det til primitiv oplevelse af livet, til sygdom, sorg og lemlæstelse."

Venlig hilsen
Hanne

Kommentar:
De læsere, der ønsker at vide mere om Martinus, kan besøge hjemmesiden her


"Naturen hader rette linjer. Plump en firkant i vandet og den svarer omgående som cylindriske ringe."

-- Ove Fahnøe


Gratis nyhedsbreve:

Ugeskrift for lægfolk er et gratis nyhedsbrev om sund kost, livsstil mv. Udkommer hver uge via e-mail.
Tilmeld dig her >>

Slankenyt er et gratis nyhedsbrev om overvægt og slankekure.
Tilmeld dig her >>

Vegetarbladet er et gratis nyhedsbrev om vegetarkost. Tilmeld dig her >>


Om overvægt og slankekure
Hvordan slank? (den vigtigste side om emnet)
Den grundlæggende årsag til overvægt
Vægtkontrol
Hurtigere vægttab
Slankenyheder


Hvordan rask?
Gennemgå disse sider i rækkefølge:
Hvordan rask?
1) Spis dig sundere
2) Undgå stimulanser
3) Sov godt
4) Dyrk motion
5) Få nok sol og frisk luft
6) Rask uden medicin


Sygdomme og symptomer
Hvad er sygdom?
Sygdoms trinvise udvikling


Medicin
Lægemidler
Helbreder medicin?
Bivirkninger
Nedtrapning af medicin
Naturmedicin


Om sundhed og velvære
Hvad er sundhed
Kroppens immunforsvar
Den ideelle kost
kost og sundhed


Bøger:

Hvordan Rask?
Bogen beskriver de ændringer i kost, livsstil mv., der styrker kroppens helbredende evner.
Læs mere her.


Kunsten at ændre vaner  | e-bog
En bog om hvorfor det er så svært at ændre vaner, og hvad du gør for alligevel at klare det!
Læs mere her


Zoneterapi - lær det selv | e-bog
Læs mere her


Sikker Slank
Ned i vægt på en sund og sikker måde.
Læs mere her.


Bøger og helseprodukter online

Spar 5 - 30 % på populære kosttilskud, naturlægemidler mv. her: helseonline.dk


Teksterne på nomedica.dk er skrevet/redigeret af John Buhl.

Har du spørgsmål, kommentarer e.l., kan du skrive til mig på john(a)nomedica.dk

 

Copyright Nomedica v/John Buhl. | Persondatapolitik

Vigtige brugerbetingelser: Indholdet på Nomedica.dk er udelukkende til informationsbrug. Oplysningerne må på ingen måde bruges som erstatning for nødvendig lægebehandling. De må ikke og kan ikke bruges som grundlag for at stille diagnoser eller fastlægge behandling. Læs mere her.