Nomedica - den naturlige løsning

Om Nomedica Hvordan rask? Hvordan slank? Emner Butik
Til Nomedica startside Nomedica på Facebook   Ugeskrift for Lægfolk ARKIV  

 


Ugeskrift for lægfolk

Nyheder fra Nomedica uge 22, 2007


Bemærk: Så du programmet på Q tv, kanal 4, tirsdag 19-02-2008 og søndag aften 24-02-2008?

10 populære slankekure blev testet -- veganerkosten vandt stort!

Sikker Slank konsulent Jesper Rasmussen hjalp Marie til at tage sig 16 kilo på 10 uger.

Læs mere i slankenyt nr. 104


  1. Meget proteinfattig kost hjælper dialysepatienter

  2. Mail: Frugt til børn

  3. Mail: Amalgamfyldninger

  4. Lidt af hvert

  5. Det spirituelle hjørne


Kære læser

Du er velkommen til at indsende spørgsmål, kommentarer e.l. til nyhedsbrevet.

God weekend!

Med venlig hilsen
John Buhl


"Uanset hvilken position, du finder dig selv i, bestem først dit mål."

- Ferdinand Foch


1) Meget proteinfattig kost hjælper dialysepatienter

En meget proteinfattig veganerkost udsætter behovet for dialysebehandling blandt ældre nyrepatienter.

Italienske forskere undersøgte, om det var sikkert og gavnligt at sætte ældre nyrepatienter på en meget proteinfattig kost.

Ældre nyrepatienter med så dårlige nyrer, at de normalt skulle i gang med dialysebehandling blev delt op i to grupper.

56 patienter blev sat på en proteinfattig kost og andre 56 patienter begyndte dialysebehandling.

Patienterne på diæt fik en proteinfattig veganerkost, hvor de blot fik 0,3 gram protein pr. kg kropsvægt, sammen med et tilskud af aminosyrer og vitaminer.

I løbet af de følgende to år måtte 40 af nyrepatienterne fra diætgruppen også behandles med dialyse, men de kunne i gennemsnit vente 9,8 måneder med at begynde dialysebehandling.

Patienterne på den proteinfattige diæt havde også betydeligt færre indlæggelser på hospital og betydeligt færre dage på hospitaler sammenlignet med gruppen, der fik dialyse.

(Kilde: American Journal of Kidney Disease
Efficacy and Safety of a Very-Low-Protein Diet When Postponing Dialysis in the Elderly: A Prospective Randomized Multicenter Controlled Study
Volume 49, Issue 5, Pages 569-580 (May 2007)

Kommentar:

Det er interessant, at en proteinfattig veganerkost var til så stor hjælp for nyrepatienter (endog selv om alle patienter i denne undersøgelse var 70 år eller ældre og allerede led af en uhelbredelig nyresygdom, der krævede dialyse).

Spørgsmålet er, om en proteinbegrænset kost (nok protein men ikke for meget) også gavner sunde nyrer. Det er sandsynligt, at en veganerkost er med til at bevare sunde nyrer, og derved forebygge nyresygdomme. Det er også interessant om en proteinfattig veganerkost kan hjælpe yngre og mindre syge nyrepatienter til at komme sig over deres nyresygdom eller forhindre, at de skal have dialysebehandling.


2) Mail: Frugt til børn

Hej John.

Først vil jeg sige tak for et rigtig godt nyhedsbrev. Jeg håber flere og flere vil læse det og få øjnene op for at man kan gøre meget for krop og sind ved at ændre livsstil end ved at tage medicin!

Jeg har et spørgsmål vedr. frugt. Min søn på 2 et halvt er meget glad for frugt og det er jo godt. Voksne skal spise mindst 600 gram frugt og grønt hver dag, men hvad med børn?

Jeg har hørt, at der er det der svarer til 10 stykker sukker i et æble og at børn kan få for meget sukker af at spise frugt. Samme diætist sagde også, at hvis et barn på 15 kg spiser en banan svarer det til at en voksen, der vejer 5 gange så meget, spiser 5 bananer.

Jeg synes umiddelbart at jo mere frugt børn spiser jo bedre, uden at det selvfølgelig tager appetitten fra andre madvarer, der også er vigtige.

Hvad mener du om det?

På forhånd tak.

Venlig hilsen
Ingrid

Hej Ingrid

Jo mere frugt og grønt børn spiser, desto bedre.

Der er kulhydrater i al mad. Kulhydrater bliver til sukker inde i kroppen. Det er en god ting. Det giver energi og har andre livsvigtige funktioner.

Det er IKKE det samme som den sukker, du får fra slik, kager, sodavand o.l.

Ren sukker (og hvidt mel/raffinerede kulhydrater) er skadeligt for sundheden.

De naturlige kulhydrater i sund mad gavner.

Det er MEGET misvisende at påstå, at der er, hvad der svarer til 10 stykker sukker i et æble. Der er 11,6 gram kulhydrat i et æbler (pr. 100 g). Der er 47 gram i fuldkornsrugbrød (Det ville være det samme som at påstå, at der er ca. 40 stykker sukker i 100 gram rugbrød). Indhold af kulhydrat er naturligvis ikke det samme som et bestemt antal stykker sukker. Ingen vil vel påstå at fuldkornsrugbrød eller pasta eller kartofler eller brune ris eller ... (ja næsten al mad) er usundt fordi det "indeholder sukker".

Noget af det vigtigste forældre kan gøre for deres børn er at lade dem spise alle de frugter, grøntsager og andre sunde fødevarer, de har lyst til.

Frugt er super sundt til børn. Rigelig med frugt i kosten vil også forhindre, at de får lyst til usunde fødevarer med tilsat sukker (fx sodavand eller slik).

Med venlig hilsen
John Buhl


Bøger og kurser

På kurset: Den naturlige løsning - uden medicin og kure vil du lære om alle de vigtige faktorer, der har indflydelse på din sundhed, og du vil lære om kunsten at ændre vaner.

Når du anvender disse informationer korrekt, vil du ofte se enestående resultater – uanset om du anvender dem på dig selv eller hjælper andre med at opnå øget sundhed og velvære.
Læs mere om kurset her

Kunsten at ændre vaner + Hvordan Rask?
To bøger der sammen gør det lettere at gennemføre radikale forbedringer i kost og livsstil, og derved forebygge eller måske endda helbrede sygdomme. Køb online: 274,75 (normalpris: 317,00)

Spar også penge ved at købe andre bøger og helseprodukter online.
Læs mere på www.helseonline.dk


3) Mail: Amalgamfyldninger

Her er ”lille snak” med en læser efter forrige uges mail vedr. amalgamfyldninger:

Hej John

Du er godt klar over, at du lægger dig ud med hele den alternative verden mht. din mening om amalgam? Der findes bl.a. en DPMS-test, som Bruce Philip Kyle i Århus udfører, og som bruges worldwide.

Mvh
Dorthe

Hej Dorthe

Det tror jeg nu ikke, men vi får se!

Det kunne da også være yderst interessant, hvis en eller anden der arbejder med de her ting, henviser til en videnskabelig undersøgelse (offentliggjort i et videnskabeligt tidsskrift) der dokumenterer en sammenhæng mellem amalgam og de symptomer, mange forbinder med amalgam/kviksølvsforgiftning -- og/eller dokumenterer en alternativ metode til at udrense kviksølv fra kroppen.

Ingen tvivl om, at skidtet er giftigt ... men der mangler i allerhøjeste grad (så vidt jeg er orienteret) god dokumentation både for diagnoser og behandling af "amalgamforgiftning".

Jeg håber nogen tager tråden op, og bringer deres meninger eller henviser til videnskabelige undersøgelser, der kan give mere klarhed om emnet.

Med venlig hilsen
John Buhl

Hej John

Ja, jeg hører meget gerne om andres erfaringer hermed. Dels med behandlinger og ikke mindst behandlinger, der har HJULPET!

Man er "lost" som "patient/amalgamforgiftet". Der er for mange "selvudnævnte specialister". Det er et ureguleret "marked" uden nogen form for autorisation (behandlermarkedet).

Jeg har brugt over 100.000 kr. på behandlere, men mangler som du dokumentation for, at det virker, for jeg er ikke blevet rask endnu i de 5 år, jeg har været syg.

Det ville være fint, hvis du kunne bruge ét af dine udmærkede nyhedsbreve på temaet "amalgamforgiftning". Der mangler et forum for "amalgamforgiftede", der kan udveksle erfaringer med behandlere og behandlinger. Dette er tiltrængt. Netop også fordi både emnet og symptomerne er så diffuse.

Mange hilsner
Dorthe

Hej Dorthe

Jeg har læst adskillige artikler og et par bøger om amalgam ... og min konklusion er, at jeg ikke ved, hvor skadeligt det er! Ingen tvivl om, at kviksølv er giftigt, men der er usikkerhed om, hvor meget der frigives fra tandfyldninger og hvad det egentlig betyder.

Det er derfor svært for mig at skrive ret meget fornuftigt om det, men jeg kan bringe denne mail-veksling i nyhedsbrevet, og se om der er flere der har erfaringer/kommentarer til emnet.

Efter min mening mangler der sådan set ikke et forum, men i allerhøjeste grad seriøs forskning indenfor området. Det er MEGET uheldigt, at en hel masse mennesker går rundt med symptomer, som de bliver fortalt skyldes amalgamforgiftning, uden det kan vides med sikkerhed.

Som altid, når der er lidt viden, er der mange "eksperter".

Problemet er sandsynligvis, at du forsøger at BEHANDLE sig rask. Der er noget galt med hele ideen om at behandle sig rask. Det er meget sjælden at kure eller medicin er nødvendig eller gavnlig ved sygdom.

Det bedste, du kan gøre, er sandsynligvis at gøre ALT, hvad du kan for at forbedre din kost, livsstil mv. og på den måde tilvejebringe de bedste betingelser for de helbredende kræfter, som allerede findes helt naturligt i din krop.
http://www.nomedica.dk/hvordan_rask.htm

Med venlig hilsen
John Buhl

Hej John

Jeg forstår godt, hvad du mener. Men jeg tror altså ikke, at det er tilstrækkeligt, at man forbedrer alle de ting, du skriver, det har jeg prøvet. Hvis du taber håret, er kronisk træt, har betændelsestilstande osv. og HAR prøvet at forbedre alle disse ting og det stadig ikke afhjælper selve ÅRSAGEN (nemlig ofte de amalgamplomber, der lige pludselig giver problemer, fordi de måske er dråben, der får bægeret til at flyde over" (min tilstand blev udløst af en ekstrembelastning i form af et dårligt fungerende parforhold), ja så er man nødt til at gøre noget andet.

Der findes også en speciel kost, man skal følge (tidl. Tandlæge Henrik Lichtenberg fra Hillerød, har skrevet bogen "er du forgiftet af dine amalgamfyldninger), og ved amalgamforgiftning skal kroppen bl.a. bruge meget proteinrig kost. Syntes måske, du har en tendens til "bare" at anbefale linket "hvordan rask", som selvfølgelig er god og sund fornuft generelt, men som bare tit ikke afhjælper det BAGVEDLIGGENDE problem.

Mvh
Dorthe

Hej Dorthe

Jeg kender Henrik Lichtenbergs bog (og har selv gået på hans klinik for mange år siden).

Det ændrer dog ikke ved det faktum, at der florerer en masse påstande -- som måske og måske ikke er rigtige -- vedr. amalgam. Fx at man skal indtage en meget proteinrig kost ved "amalgamforgiftning". Det virker ulogisk, da en meget proteinrig kost på mange andre måder let skader helbredet.

HVIS årsagen til problemerne er tandfyldninger med amalgam, er det naturligvis DET der skal håndteres.

Min pointe er blot, at mange mennesker får diagnoser eller forklaringer på deres symptomer, som ikke nødvendigvis er korrekte.

Det er muligt, at du har forsøgt med gennemgribende forbedringer i din kost og livsstil. De fleste undervurderer dog hvor omfattende ændringer, der ofte skal til ved mere alvorlige tilstande/symptomer. Det er måske ikke tilfældet med dig, men du kan overveje at analysere din kost, livsstil, stressbelastning mv. grundigt, og finde de ting du kan forbedre.

Har du fx igennem længere tid sørget for god søvn, frisk luft, nok motion og levet på veganerkost (eller næsten veganerkost) med masser af grøntsager, frugt og rå fødevarer?

Hvis du er sikker på, at dine symptomer skyldes dine tandfyldninger, og Licthenberg er kommet til samme konklusion, er det så ikke "bare" et spørgsmål om at få dem (eller en del af dem) fjernet?

Med venlig hilsen
John Buhl

Hej John

Ja, men jeg kan da kun give dig ret i, at der er alt for mange mennesker med symptomer, der falder under kategorien "amalgamforgiftning". Og dybest set, ved man vel også først, om det er det, der er hovedproblemet, når man får skiftet alle fyldninger. Men der findes jo flere interessante tests, bl.a. DMPS, som er en keleringsprøve, og som anvendes internationalt samt MELISA som vist nok er en prøve, der tester "metaloverfølsomhed".

Jeg er langt fra sikker på, at det er en amalgamforgiftning, jeg har, jeg mangler stadig at få skiftet 4 fyldninger, og hos nogle mennesker skal samtlige fyldninger ud, før en egentlig udrensning hjælper. Jeg har ikke mærket hverken nogen forværring (som man hører om hos amalgamforgiftede, der reagerer på blot små mængder amalgam) eller en forbedring. Nogle tandlæger siger, at man ikke effektivt kan afgifte, så længe der stadig sidder fyldninger tilbage.

Jeg kan kun give dig ret i, at mange mennesker modtager en fejlagtig diagnose, hvilket er katastrofalt for deres helbred, økonomi og hele liv (inkl. mit eget, taler af erfaring). Der er alt for mange "selvudnævnte specialister", og "svage/syge" mennesker er parate til at gøre hvad som helst og lægge deres tillid, håb og penge hos behandlere, der desværre ikke har tilstrækkelig med kompetence. Der mangler generelt i Danmark én eller anden form for autorisation af det "alternative marked". Det er meget sørgeligt, at der ikke er et sådant.

Mvh
Dorthe

Hej Dorthe

Vi må jo håbe, at det hele bliver bedre for dig, når du har skiftet de sidste fyldninger.

Hvad angår amalgamfyldninger eller "amalgamforgiftning" har jeg svært ved at se, hvem der skal autorisere hvem, men ellers har du da helt ret i, at man let kan bruge mange penge på behandling og kure, uden at det helt løser ens problemer - uanset om det er traditionel eller alternativ behandling.

Med venlig hilsen
John Buhl


4) Lidt af hvert

Svært overvægtige koster samfundet 14,4 mia. kr.

750.000 danskere er svært overvægtig. I 2004 kostede de samfundet 14,4 milliarder kroner i sygehusindlæggelser og sygefravær. Det konkluderer en ny undersøgelse. (berlingske 24-05-2007)

Kendte shampooer dumper kemikalie-test

En del shampooer indeholder en række problematiske stoffer, viser test. Naturshampoo er det sundeste valg.
(Politiken 24-05-2007)

Vores fødevarer bliver ringere

Mange varer i de danske supermarkeder bliver ringere og ringere, efterhånden som originale råvarer bliver erstattet med aromaer og essenser, der skal give smag til kødpølser, kager og desserter. Mange producenter fjerner de dyreste ingredienser og erstatter dem med kunstige aromaer, som er billigere.
(Jyllands Posten 23-05-07)

DAMP kan skyldes rygning hos gravide

DAMP-børn/ADHD-børn lider under indlærings- og adfærdsproblemer.

Børnene kan have store vanskeligheder med at lære nyt, med at begå sig socialt og med at koncentrere sig. Amerikansk forskning peger nu på gravides rygning som en væsentlig faktor i udviklingen af lidelsen.
(politiken 25-05-2007)

Kunstigt åndedræt til immunforsvaret skal hjælpe kræftpatienter

I alle kræftpatienters immunforsvar findes der dræber T-celler, der kan gøre det af med kræftcellerne, men angrebet er sjældent stærkt nok.

Nu vil forskere fra Herlev Hospital med penge fra Kræftens Bekæmpelse prøve at forstærke angrebet ved at isolere og mangfoldiggøre dræber T-cellerne i laboratoriets kunstige verden og sprøjte dem tilbage i patienten.
(cancer.dk 30-05-2007)


5) Det spirituelle hjørne

EFT - Emotional Frigørelses teknik – er en enkel metode, baseret på opdagelser gjort i slutningen af 80’erne af den amerikanske psykolog Roger Callahan. Han kaldte metoden for TFT (Tankefeltterapi).

En af hans elever, Gary Craig, forenklede fremgangsmåden til en form, som stort set alle kan bruge. Han kalder teknikken EFT (Emotional Freedom Techniques).

Mange oplever metoden som enkel og effektiv.
Ved EFT ´banker´ man let med fingerspidserne for at stimulere bestemte akupunkturpunkter, mens klienten er fokuseret på problemet.

Den grundlæggende ide/teori bag EFT (og TFT) er at alle negative emotioner er en forstyrrelse af kroppens energisystem.

Ingen ved dog præcist, hvordan eller hvorfor metoden virker, men indtil videre er teorien den, at negative følelse skaber ubalance i kroppens energisystem, som derefter bliver bragt i balance ved hjælp af bl.a. en let banken på bestemte akupunkturpunkter.

Læs evt. mere om EFT (Emotional Frigørelses teknik) her.


"Det er næsten umuligt at overvurdere de fleste tings ligegyldighed."

-- John Logue


Gratis nyhedsbreve:

Ugeskrift for lægfolk er et gratis nyhedsbrev om sund kost, livsstil mv. Udkommer hver uge via e-mail.
Tilmeld dig her >>

Slankenyt er et gratis nyhedsbrev om overvægt og slankekure.
Tilmeld dig her >>

Vegetarbladet er et gratis nyhedsbrev om vegetarkost. Tilmeld dig her >>


Om overvægt og slankekure
Hvordan slank? (den vigtigste side om emnet)
Den grundlæggende årsag til overvægt
Vægtkontrol
Hurtigere vægttab
Slankenyheder


Hvordan rask?
Gennemgå disse sider i rækkefølge:
Hvordan rask?
1) Spis dig sundere
2) Undgå stimulanser
3) Sov godt
4) Dyrk motion
5) Få nok sol og frisk luft
6) Rask uden medicin


Sygdomme og symptomer
Hvad er sygdom?
Sygdoms trinvise udvikling


Medicin
Lægemidler
Helbreder medicin?
Bivirkninger
Nedtrapning af medicin
Naturmedicin


Om sundhed og velvære
Hvad er sundhed
Kroppens immunforsvar
Den ideelle kost
kost og sundhed


Bøger:

Hvordan Rask?
Bogen beskriver de ændringer i kost, livsstil mv., der styrker kroppens helbredende evner.
Læs mere her.


Kunsten at ændre vaner  | e-bog
En bog om hvorfor det er så svært at ændre vaner, og hvad du gør for alligevel at klare det!
Læs mere her


Zoneterapi - lær det selv | e-bog
Læs mere her


Sikker Slank
Ned i vægt på en sund og sikker måde.
Læs mere her.


Bøger og helseprodukter online

Spar 5 - 30 % på populære kosttilskud, naturlægemidler mv. her: helseonline.dk


Teksterne på nomedica.dk er skrevet/redigeret af John Buhl.

Har du spørgsmål, kommentarer e.l., kan du skrive til mig på john(a)nomedica.dk

 

Copyright Nomedica v/John Buhl. | Persondatapolitik

Vigtige brugerbetingelser: Indholdet på Nomedica.dk er udelukkende til informationsbrug. Oplysningerne må på ingen måde bruges som erstatning for nødvendig lægebehandling. De må ikke og kan ikke bruges som grundlag for at stille diagnoser eller fastlægge behandling. Læs mere her.