Nomedica - den naturlige løsning

Om Nomedica Hvordan rask? Hvordan slank? Emner Butik
Til Nomedica startside Nomedica på Facebook   Ugeskrift for Lægfolk ARKIV  

 


Ugeskrift for lægfolk

Nyheder fra Nomedica uge 23, 2007


  1. Mail: Proteinfattig kost hjalp

  2. Drømmer du om et meningsfyldt arbejde?

  3. Kød øger risiko for hudkræft – grøntsager forebygger

  4. Mail: Amalgamfyldninger

  5. Lidt af hvert

  6. Det spirituelle hjørne .... eller lidt om Tankefeltterapi


Kære læser

I sidste uge var vi inde på, at en proteinfattig kost kan hjælpe nyrepatienter.

I denne uge fortæller en læser en gribende beretning om hendes erfaringer med en proteinfattig kost – og hvordan hun fik det meget bedre og blev medicinfri med radikale kostændringer.

Du er velkommen til at indsende spørgsmål, kommentarer e.l. til nyhedsbrevet.

God weekend!

Med venlig hilsen
John Buhl


"De korteste ord – ja og nej – kræver også den største eftertanke. "

- Pythagoras


1) Mail: Proteinfattig kost hjalp

Hej John

Mit brev til dig er inspireret af indlægget om proteinfattig kost og dialysepatienter.

Jeg får lyst til at fortælle min egen nyrehistorie, som du er velkomment til at bringe videre, da mange ikke får tilstrækkelig information fra lægerne om hvad de selv kan gøre for deres nyrer!

Min historie begynder da jeg som 14-årig havde en nyrebetændelse, som ødelagde en del af de aktive celler i mine nyrer. Min nyrefunktion har lige siden været ca. 70-75 % af det normale og derfor har jeg blandt andet tendens til højt blodtryk og væskeansamlinger i kroppen.

Nyresygdomme udvikler sig ifølge lærebøgerne kun i én retning: Det bliver bare værre og værre.

Dengang fik jeg den besked, at jeg nok skulle opgive at gå i gymnasiet, da jeg havde udsigt til at skulle i dialyse inden for et år og derfor ikke ville kunne passe undervisningen.

Alligevel tog jeg min studentereksamen og siden en kandidatgrad. Nu 24 år senere er jeg stadig fri af dialyse. Hvordan det? Selv har jeg denne forklaring:

  1. Min stædighed alene har bragt mig langt

  2. Min fortrængning af den dårlige prognose og troen på at jeg kunne klare det har holdt mig oppe

  3. Jeg blev vegetar som 16-årig

I mange år tog jeg medicin for både blodtryk og væskeansamlinger + insulin for min diabetes (siden jeg var 13) og tabletter for min allergi (siden jeg var 12).

Jeg har også haft struma og taget stofskifteregulerede tabletter som barn (siden jeg var 12), men holdt op med medicinen da jeg blev gravid som 18-årig, hvorefter mit stofskifte på mirakuløs vis regulerede sig selv!

Jeg har været "almindelig" vegetar siden jeg var 16. Dengang talte ingen om kostens betydning, men senere har enkelte læger indrømmet, at mit lave indtag af protein sandsynligvis har skånet mine nyrer og dermed forhindret yderligere udvikling af sygdommen.

Jeg var ellers i mange år genstand for stor lægelig opmærksomhed og gik altid hos de bedste overlæger, fordi jeg var sådan et usædvanligt tilfælde (læs: jeg blev ikke mere og mere syg som alle andre nyrepatienter).

Dog steg mit blodtryk løbende over årene, muligvis har jeg også suppleret min oprindelige nyresygdom med en diabetisk, det kan ikke helt afgøres.

Jeg fik mere og mere medicin og havde mange ubehagelige bivirkninger, blandt andet svimmelhedsanfald, hedeture, iskolde hænder og opsvulmede fødder.

Alt i alt tog jeg for 6 år siden 7-8 tabletter dagligt + insulinindsprøjtninger.

Men så skete der noget. En yngre kvindelig læge skrev til mig, at det nok ikke ville have nogen effekt på mine ømme og hævede ben at skifte tabletter, men jeg kunne da overveje støttestrømper. STØTTESTRØMPER! Jeg havde dårligt rundet de 30 og udsigten til 50 år i støttestrømper blev dråben.

Jeg søgte information og besluttede på et tidspunkt at droppe mælk og æg og spise mere og mere råt.

Jeg er i dag 38 og i de sidste 5 år har min kost været ca. 90 % rå og 100 % vegetabilsk.

Dvs. at jeg får meget lidt protein og meget lidt salt, to ting der er gift for nyrerne.

Og her kommer så det glade budskab: Jeg tager ikke længere nogen form for tabletter!!

Da jeg lagde min kost om, faldt mit blodtryk i løbet af det næste halve år så meget, at jeg ca. hver tredje uge måtte nedjustere min medicindosis og til sidst kunne lægge det helt på hylden.

Min allergi er stort set forsvundet (selv om jeg spiser meget af det, jeg er testet allergisk over for). Mit insulinbehov er ca. det halve af før. Mit humør er også mere stabilt end tidligere. Så jeg er glad!

Det triste er, at det var MEGET svært at få lægernes hjælp til at trappe medicinen NED. De er vant til at trappe op. De vil ikke tro på, hvad man siger. De bortforklarer de tydelige forbedringer, der er sket for mig som følge af min kostændring.

De NÆGTER at fortælle andre patienter om de muligheder, de har.

De siger: "Det er svært nok at få folk til at skifte hvidt brød ud med rugbrød, hvordan skal vi kunne bede dem om at holde op med at spise kød og ost, drikke kaffe, bruge sødemidler osv. osv.?"

Jeg er glad for, at min mand og jeg fandt frem til værdifuld viden på egen hånd, og at jeg har fået det så meget bedre. Men jeg er ked af, at ingen i tide fortalte mig om, hvad sundhed egentlig er.

Jeg er ked af, at jeg stolede blindt på, at lægerne vidste bedst.

Og jeg er vred over, at de oven i købet benægter fakta, når jeg selv finder en vej, der er bedre end deres. At de forsøger at presse mig til at tage tabletter igen "for en sikkerheds skyld".

Og så er jeg frustreret over, at det skal være lige så svært for andre, som det har været for mig.

At man tilbageholder vigtig viden fra de mange patienter, der lider, og som man bare fylder med medicin.

Derfor dette brev til dig med håb om, at du bedre end jeg kan nå ud til at større kreds af mennesker, som måske kan bruge mine erfaringer og blive inspireret til selv at få et bedre liv.

Med venlig hilsen,
Laura


”Det hjælper ikke noget at sige ”vi gør vores bedste”. Du bliver nødt til at få succes med at gøre det, som er nødvendigt.”

– Winston Churchill


2) Drømmer du om et meningsfyldt arbejde?

Drømmer du om et meningsfuldt arbejde, hvor du kan videregive en naturlig løsning – uden medicin og kure – til glæde og gavn for andre, så er nomedicakurserne noget for dig!

Formålet med Nomedicakurserne er at skabe et seriøst alternativ til de traditionelle måder at anskue og tackle sundhedsproblemer på.

Kurset Den naturlige løsning – uden medicin og kure er det første af flere kurser, der gør det muligt for dig at blive Nomedica-coach.

Har du forudsætningerne – eller opnår du forudsætningerne i løbet af kurserne – bliver du ikke alene i stand til at hjælpe dig selv og andre med at ændre kostvaner, livsstil og levevilkår, du kan også vælge at skabe dig en indtægt ved at coache og undervise i principperne.

Du kan naturligvis sagtens gennemføre et eller flere nomedicakurser, selv om du ikke ønsker at coache/undervise andre, men blot er interesseret i emnerne, eller ønsker at opnå øget personlig sundhed og velvære.

Når du anvender disse informationer korrekt, vil du ofte se enestående resultater – uanset om du anvender dem på dig selv eller hjælper andre med at opnå øget sundhed og velvære.

Læs mere om kurserne her
http://www.Nomedica.dk/nomedicakurser.htm


3) Kød øger risiko for hudkræft – grøntsager forebygger

Et australsk studie tyder på, at en kost rig på kød og fedt – sammenlignet med en kost rig på frugt og grøntsager – øger risikoen for en af de mest almindelige former for hudkræft (squamous cell carcinoma).

Studiet viste også, at høj indtagelse af frugt og grøntsager – især grønne bladrige grøntsager – gav betydelig mindre risiko for denne form for hudkræft.

(Kilde: American Journal of Clinical Nutrition, maj 2007).


4) Mail: Amalgamfyldninger

Hej John

Vil lige komme med kommentarer vedrørende amalgamfyldninger.

Jeg har fået skiftet alle amalgamfyldninger ud med plastik for ca. otte år siden.

Inden da havde jeg mange smerter i kroppen, fra fingerspidser til tæer. Det føltes som om jeg var forgiftet, og tænkte på om drikkevandet var forgiftet.

Jeg var til adskillige læger, men ingen kunne hjælpe, men jeg fik diagnosen: fibromyalgi.

Jeg fandt en dag en folder omhandlende symptomer og sygdomme som kunne skyldes kviksølvforgiftning, og jeg vidste straks, at det var forsøget værd at få skiftet mine fyldninger.

Jeg kontaktede tandlæge Henrik Lichtenberg, som var frontkæmper mod brugen af almagamfyldninger, og jeg fik over ca. et år, udskiftet fyldningerne. Mine smerter forsvandt, som ved et mirakel.

Henrik Lichtenberg er desværre død, kort tid efter han trak sig tilbage, men hans hjemmeside fungerer endnu. Der er mange oplysninger om emnet og henvisning til bøger og tidsskrifter, både udenlandske og danske.

Tak for nogle gode nyhedsbreve og tak for dit arbejde.

De bedste hilsner
Grethe Behnke Larsen


Bøger og kurser

På kurset: Den naturlige løsning - uden medicin og kure vil du lære om alle de vigtige faktorer, der har indflydelse på din sundhed, og du vil lære om kunsten at ændre vaner.

Når du anvender disse informationer korrekt, vil du ofte se enestående resultater – uanset om du anvender dem på dig selv eller hjælper andre med at opnå øget sundhed og velvære.
Læs mere om kurset her

Kunsten at ændre vaner + Hvordan Rask?
To bøger der sammen gør det lettere at gennemføre radikale forbedringer i kost og livsstil, og derved forebygge eller måske endda helbrede sygdomme. Køb online: 274,75 (normalpris: 317,00)

Spar også penge ved at købe andre bøger og helseprodukter online.
Læs mere på www.helseonline.dk


5) Lidt af hvert

En lille sjov historie om et par psykiateres ret skøre opførsel:

Snublefælder og høj musik var del af årelang nabokrig mellem to af landets fremmeste speciallæger i psykiatri.

De har gennem flere år bekriget hinanden på en måde, der giver mindelser om Leif Panduros gamle film ”Naboerne”.
(politiken 29-05-2007)

Forsker advarer: Som art er vi i fare

Førende reproduktionsforskere mener, at vores evne til at føde nye generationer er truet af kemikalierne i miljøet.

Forskerne bekymrer sig over lav sædkvalitet, misdannelser i kønsorganerne og testikelkræft og kæder det sammen med de påvirkninger, der sker af fosteret, mens det ligger i morens mave.
(politiken 01-06-2007, Tjek)

Læs også: Kemikalier ude af kontrol i politiken 31-05-2007, og Flammehæmmere giver drenge misdannede kønsorganer i Ingeniøren 01-06-2007.

Medicinfirmaers rolle i behandling af mentale sygdomme

Her lidt om den rolle medicinfirmaer spiller i behandlingen af mentale sygdomme.


6) Det spirituelle hjørne .... eller lidt om Tankefeltterapi

Hej John

Dit: Det spirituelle hjørne, lever ikke rigtig op til sit navn. De ting du foreløbigt har bragt her, hører efter min opfattelse mere til det Alternative end det spirituelle. Men nok om det.

Du skriver denne gang om TFT. Jeg vil oplyse dig og andre læsere af dit ugebrev om, at vi har en udmærket udøver af TFT, som oven i købet er på dansk, hvilket kan være en stor fordel for nogle læsere. Lars Mygind og Hanne Heilesen har en hjemmeside www.mygind.dk, der fortæller om emnet. Websiden har også en shop, hvor man kan købe forskelligt materiale.

Med venlig hilsen
Melene Johnson

NB:
Jeg er ikke selv TFT udøver og har i øvrigt ikke noget med Lars Mygind at gøre, udover at jeg for nogle år siden var til et foredrag med ham i vores bys latterklub. For få dag siden har jeg bestilt hans DVD til selvstudium, fordi jeg syntes emnet er interessant.

Kommentar:

Lars Myginds dvd kan købes online med rabat her

Jeg mener dog, at de emner, vi har haft oppe under ”Det spirituelle hjørne”, er spirituelle eller har spirituelle aspekter, men du har da ret i, at mange af emnerne kan være svære at placere, og måske mere hører hjemme under det ”alternative”.

Fremover vil jeg også tage forskellige behandlingsmetoder og ideer op her, så i stedet for at begrænse emnet til det spirituelle, kalder vi det fremover for ”Lidt om (emne)”.


"Ofte finder vi vejen efterhånden som vi går hen ad den."

- Ukendt


Gratis nyhedsbreve:

Ugeskrift for lægfolk er et gratis nyhedsbrev om sund kost, livsstil mv. Udkommer hver uge via e-mail.
Tilmeld dig her >>

Slankenyt er et gratis nyhedsbrev om overvægt og slankekure.
Tilmeld dig her >>

Vegetarbladet er et gratis nyhedsbrev om vegetarkost. Tilmeld dig her >>


Om overvægt og slankekure
Hvordan slank? (den vigtigste side om emnet)
Den grundlæggende årsag til overvægt
Vægtkontrol
Hurtigere vægttab
Slankenyheder


Hvordan rask?
Gennemgå disse sider i rækkefølge:
Hvordan rask?
1) Spis dig sundere
2) Undgå stimulanser
3) Sov godt
4) Dyrk motion
5) Få nok sol og frisk luft
6) Rask uden medicin


Sygdomme og symptomer
Hvad er sygdom?
Sygdoms trinvise udvikling


Medicin
Lægemidler
Helbreder medicin?
Bivirkninger
Nedtrapning af medicin
Naturmedicin


Om sundhed og velvære
Hvad er sundhed
Kroppens immunforsvar
Den ideelle kost
kost og sundhed


Bøger:

Hvordan Rask?
Bogen beskriver de ændringer i kost, livsstil mv., der styrker kroppens helbredende evner.
Læs mere her.


Kunsten at ændre vaner  | e-bog
En bog om hvorfor det er så svært at ændre vaner, og hvad du gør for alligevel at klare det!
Læs mere her


Zoneterapi - lær det selv | e-bog
Læs mere her


Sikker Slank
Ned i vægt på en sund og sikker måde.
Læs mere her.


Bøger og helseprodukter online

Spar 5 - 30 % på populære kosttilskud, naturlægemidler mv. her: helseonline.dk


Teksterne på nomedica.dk er skrevet/redigeret af John Buhl.

Har du spørgsmål, kommentarer e.l., kan du skrive til mig på john(a)nomedica.dk

 

Copyright Nomedica v/John Buhl. | Persondatapolitik

Vigtige brugerbetingelser: Indholdet på Nomedica.dk er udelukkende til informationsbrug. Oplysningerne må på ingen måde bruges som erstatning for nødvendig lægebehandling. De må ikke og kan ikke bruges som grundlag for at stille diagnoser eller fastlægge behandling. Læs mere her.