Nomedica - den naturlige løsning

Om Nomedica Hvordan rask? Hvordan slank? Emner Butik
Til Nomedica startside Nomedica på Facebook   Ugeskrift for Lægfolk ARKIV  

 


Ugeskrift for lægfolk

Nyheder fra Nomedica uge 37, 2007

  1. Hvordan du vurderer kosttilskud (4)

    1a) Mail: Er det allergi, bivirkninger eller tegn på udrensning?

  2. Grønlændere har ikke lavere forekomst af hjertesygdom -- måske tværtimod

  3. Motion får hjertet til at reparere sig selv

  4. For meget tv øger børns risiko for opmærksomhedsproblemer

  5. Lidt af hvert


Kære læser

Du er velkommen til at indsende spørgsmål, kommentarer e.l. til nyhedsbrevet. Send til [email protected]

God weekend!

Med venlig hilsen
John Buhl


Udtalelser om filmen What the Bleep / Verden på hovedet:

Efter at have set filmen VERDEN PÅ HOVEDET er jeg begyndt at tænke anderledes, jeg er mere positiv og mindre kritisk over for andre. Det er en helt utrolig og ganske anderledes film, den forklarer hvorfor man ofre føler sig fastlåst i livet og hvad man kan gøre for at komme videre - nu vil jeg lige se den et par gange til og så vise den til mine venner, kan næsten ikke vente på at se deres reaktion.

Venlig hilsen
Henrik Jensen

Hvis du har set filmen hører jeg også gerne, hvad du mener om den!


”De fleste folk er ca. så lykkelige som de bestemmer sig for at være."

-- Abraham Lincoln


1) Hvordan du vurderer kosttilskud (4)

Forsøg fra myndigheder på at sikre, at forbrugerne får de rette oplysninger om kosttilskud, ved bl.a. at forbyde producenter at fortælle om virkninger der ikke er dokumentation for, har slået fejl.

Forbrugerne får sjældent hverken relevante oplysninger om evt. positive virkninger eller oplysning om mulige bivirkninger.

Samtidig kan de på Internettet læse om mange produkters positive eller endda helbredende virkninger -- meget ofte virkninger der reelt ikke er dokumentation for.

Fordi lovgivningen, der skal regulere kosttilskud, gør det svært for producenter at få lov til at sige noget om hvilke virkninger, de mener, deres kosttilskud har, gør de en af tre ting:

  1. Overholder alle krav fra myndighederne, og forsøger ikke at give kunderne indtryk af en virkning, de ikke har fået godkendt

  2. Siger alligevel det, de ikke må, men ofte med en ordlyd, så kunden tror/forstår at produktet er godt mod noget bestemt, men alligevel uden producenten siger det så direkte, at han får problemer med myndighederne. Kunder bliver på en måde snydt til at tro, at produkter har en positiv virkning, der reelt ikke er dokumentation for

  3. Betaler direkte eller indirekte andre for at udtale sig positivt om deres produkter. Du kan derfor som kunde ikke se, om det du læser i virkeligheden på en eller anden måde er finansieret af producenter. Der findes fx på Internettet et hav af dybt useriøse artikler og hjemmesider om kosttilskud, som direkte eller indirekte er betalt af producenterne af de omtalte produkter. Mange af disse sider virker troværdige – fordi de er lavet med det formål at virke troværdige – og det kan være meget svært eller umuligt for den almindelige forbruger at gennemskue lødigheden af de oplysninger, de læser.

En del alternative behandlere, kostvejledere og nogle læger anbefaler bestemte kosttilskud fra udlandet, fordi de ikke kan godkendes i Danmark.

Hvis din læge anbefaler et bestemt kosttilskud, som skal bestilles hjem fra udlandet, er det måske udmærket at tage det, men der er alligevel god grund til at være skeptisk og stille spørgsmål!

I en del tilfælde er bestemte tilskud, der skal hentes hjem fra udlandet, ulovlige i Danmark, fordi de indeholder skadelige ingredienser eller ingredienser, som myndighederne mistænker for at kunne give bivirkninger.

I visse kredse er der en besynderlig idé om, at de kosttilskud eller andre præparater, der ikke kan godkendes i Danmark, er specielt gode, netop fordi de danske myndigheder ikke vil godkende dem!

Men fremmedartede kosttilskud og naturprodukter, der ikke kan købes i Danmark, kan i værste fald være risikable at indtage.

Hold dig fra de produkter, du ikke kan købe lovligt i Danmark. Vi kan derfor sige, at regel nr. 4 bliver ...

Brug kun kosttilskud, der er godkendt af danske myndigheder

1a) Mail: Er det allergi, bivirkninger eller tegn på udrensning?

Hej John.

Jeg er startet på at tage Basica Vital og TetraCleance umiddelbart på samme tid.

Kan enten basica Vital eller udrensning giver bivirkninger af voldsom oppustethed, kløe på hud på hele kroppen (som om jeg har uld på hele kroppen) og hovedpine?

Jeg har kronisk hovedpine men den hovedpine jeg har fået efter jeg startede på de 2 produkter er lidt anderledes. Eller tror du, at de symptomer mere er tegn på allergisk reaktion?

Mange venlige hilsner
Susanne

Hej Susanne

Dine symptomer kan være tegn på, at du er allergisk overfor ingredienser i produkterne. De kan også sagtens være bivirkninger fra nogle af de urter, Tetra Cleance indeholder.

Bivirkninger forbundet med naturprodukter -- inkl. udrensende urter o.l. -- betegnes ofte som "positive tegn på udrensning".

Hvordan kan du vide, om de reaktioner, du får fra at tage et bestemt kosttilskud, er en allergisk reaktion, positive reaktioner på udrensning eller uheldige bivirkninger?

Efter min mening er ubehagelige symptomer efter indtagelse af kosttilskud altid et tydeligt tegn på, at du bør stoppe med at tage produktet med det samme!

Gennemgribende forbedringer i kosten lindrer på de fleste hovedpiner.

Med venlig hilsen
John Buhl


Bøger og kurser

På kurset: Den naturlige løsning - uden medicin og kure vil du lære om alle de vigtige faktorer, der har indflydelse på din sundhed, og du vil lære om kunsten at ændre vaner.

Formålet med Nomedicakurserne er at skabe et seriøst alternativ til de traditionelle måder at anskue og tackle sundhedsproblemer på.

Når du anvender disse informationer korrekt, vil du ofte se enestående resultater – uanset om du anvender dem på dig selv eller hjælper andre med at opnå øget sundhed og velvære.
Læs mere om kurset her

Kunsten at ændre vaner + Hvordan Rask?

To bøger der sammen gør det lettere at gennemføre radikale forbedringer i kost og livsstil, og derved forebygge eller måske endda helbrede sygdomme. Køb online: 274,75 (normalpris: 317,00)

Spar også penge ved at købe andre bøger og helseprodukter online.
Læs mere på www.helseonline.dk 

Vægttab

Ønsker du at komme ned i vægt, kan du læse om, hvordan du bliver slank på en sund og sikker måde.


2) Grønlændere har ikke lavere forekomst af hjertesygdom -- måske tværtimod

Ny undersøgelse afliver myten om grønlændere og hjertesygdom. Forekomsten af hjertesygdom blandt grønlændere, ser nemlig ud til at være mindst lige så høj som i vestlige befolkninger, hvilket strider mod opfattelsen af, at den traditionelle kost i de arktiske samfund forebygger hjerte-kar-sygdomme.

En systematisk gennemgang af dødelighedsregistre har faktisk vist, at den samlede dødelighed af hjerte-kar-sygdom i Grønland er højere end i Danmark.

Kilde: : Ugens tal for folkesundhed uge 36, 2007
Hjertesygdom i Grønland
High prevalence of markers of coronary heart disease among Greenland Inuit. Atherosclerosis. 2007 Feb 14.

Kommentar:

Betyder det så, at fiskeolie (omega-3 fra fisk) slet ikke beskytter mod hjertesygdomme, som ellers har været antaget?
Eller betyder det, at grønlændernes høje indtag af animalsk protein og/eller lave indtag af frugt og grønt fremmer forekomsten af hjertesygdom så meget, at selv et højt indtag af omega-3 ikke hjælper nok?

Under alle omstændigheder ser det ud til at myten om de hjertesunde grønlændere er aflivet.


3) Motion får hjertet til at reparere sig selv

Fysisk træning over længere tid kan hjælpe et dårligt hjerte til at reparere sig selv, fordi hjertet danner nye blodkar og stamceller. Det viser ny forskning.

Dr. Robert Hollriegel fra universitetet i Leipzig i Tyskland opdagede i et mindre studie af 37 hjertepatienter, at de, efter at have cyklet 30 min dagligt i fire måneder, begyndte at producere nye stamceller i knoglerne. De havde også dannet flere blodkar i deres muskler.

Noget tyder på, at motion måske er den eneste måde, at få kroppen til at fremstille nye stamceller og den eneste måde, der kan få hjertepatienter til at genopbygge deres hjerte.

Studiet viste faktisk, at motion kan medvirke til at fremstille nye blodårer selv hos patienter med alvorlige hjertesygdomme.

Hjertepatienter kan derfor sandsynligvis i mange tilfælde få hjertet til at reparere sig selv ved at træne regelmæssigt over længere tid.

Forskerne foreslår, at hjertepatienter først testes for at finde ud af, hvor stor belastning de kan klare.
Jyllands Posten 07-09-2007

Mere om undersøgelsen på engelsk her Msnbc


4) For meget tv øger børns risiko for opmærksomhedsproblemer

Forskere fulgte 1.037 drenge og piger født i 1972 og 1973. De fulgte dem fra de var 5 år gamle til de var 15 år.

Det viste sig, at de børn som havde set mere end to timers tv i deres tidlige barndom var mere tilbøjelige til at have opmærksomhedsproblemer som unge teenagere. Og så de fjernsyn i mere end 3 timer dagligt i gennemsnit havde de endnu større risiko for at komme til at lide af opmærksomhedsproblemer.

Kilde: PEDIATRICS Vol. 120 No. 3 September 2007, pp. 532-537 (doi:10.1542/peds.2007-0978)


5) Lidt af hvert

Lavt blodtryk holder diabetikere længere i live

Diabetikere kan undgå blodpropper og få forbedret overlevelse, hvis blodtrykket sænkes markant. Jo lavere et blodtryk hos patienter med type-2 diabetes, jo bedre er overlevelseschancerne og jo mindre risikoen for blodpropper.
Avisen.dk 3-09-2007

Kommentar:
Mere om højt blodtryk, og hvordan du sænker det, her

Frikadeller og kødsovs på hitlisten i familierne

Danske børnefamilier holder fast i de traditionelle retter til måltiderne. Om morgenen er det hvidt brød der hitter, til frokost dominerer rugbrødsmadderne og til aften står den på spagetti med kødsovs eller frikadeller.
Fødevarestyrelsen 04-09-2007

Biler er kemikaliebomber

En amerikansk undersøgelse viser, at vores biler er fyldt med kemikalier. Luft ud, og tør fladerne af, lyder rådet fra de amerikanske forskere.
Politiken 09-09-2007


”Den største opdagelse i min generation er, at et menneske kan ændre sit liv ved at ændre sine holdninger.”

-- William James


Gratis nyhedsbreve:

Ugeskrift for lægfolk er et gratis nyhedsbrev om sund kost, livsstil mv. Udkommer hver uge via e-mail.
Tilmeld dig her >>

Slankenyt er et gratis nyhedsbrev om overvægt og slankekure.
Tilmeld dig her >>

Vegetarbladet er et gratis nyhedsbrev om vegetarkost. Tilmeld dig her >>


Om overvægt og slankekure
Hvordan slank? (den vigtigste side om emnet)
Den grundlæggende årsag til overvægt
Vægtkontrol
Hurtigere vægttab
Slankenyheder


Hvordan rask?
Gennemgå disse sider i rækkefølge:
Hvordan rask?
1) Spis dig sundere
2) Undgå stimulanser
3) Sov godt
4) Dyrk motion
5) Få nok sol og frisk luft
6) Rask uden medicin


Sygdomme og symptomer
Hvad er sygdom?
Sygdoms trinvise udvikling


Medicin
Lægemidler
Helbreder medicin?
Bivirkninger
Nedtrapning af medicin
Naturmedicin


Om sundhed og velvære
Hvad er sundhed
Kroppens immunforsvar
Den ideelle kost
kost og sundhed


Bøger:

Hvordan Rask?
Bogen beskriver de ændringer i kost, livsstil mv., der styrker kroppens helbredende evner.
Læs mere her.


Kunsten at ændre vaner  | e-bog
En bog om hvorfor det er så svært at ændre vaner, og hvad du gør for alligevel at klare det!
Læs mere her


Zoneterapi - lær det selv | e-bog
Læs mere her


Sikker Slank
Ned i vægt på en sund og sikker måde.
Læs mere her.


Bøger og helseprodukter online

Spar 5 - 30 % på populære kosttilskud, naturlægemidler mv. her: helseonline.dk


Teksterne på nomedica.dk er skrevet/redigeret af John Buhl.

Har du spørgsmål, kommentarer e.l., kan du skrive til mig på john(a)nomedica.dk

 

Copyright Nomedica v/John Buhl. | Persondatapolitik

Vigtige brugerbetingelser: Indholdet på Nomedica.dk er udelukkende til informationsbrug. Oplysningerne må på ingen måde bruges som erstatning for nødvendig lægebehandling. De må ikke og kan ikke bruges som grundlag for at stille diagnoser eller fastlægge behandling. Læs mere her.