Nomedica - den naturlige løsning

Om Nomedica Hvordan rask? Hvordan slank? Emner Butik
Til Nomedica startside Nomedica på Facebook   Ugeskrift for Lægfolk ARKIV  

 


Ugeskrift for lægfolk

Nyheder fra Nomedica uge 37, 2017


  • Bør ernæringsforskere modtage penge fra fødevareindustrien?
  • Kræftpatienter, der bruger alternativ behandling, dør dobbelt så ofte
  • Derfor bliver vi lykkelige af yoga
  • Svært overvægtige mangler mæthedshormoner
 

UGENS CITAT

"Jeg er meget på vagt over for folk, der aldrig ler. Det er ikke seriøse mennesker."

— Mozart


Bør ernæringsforskere modtage penge fra fødevareindustrien?

En af de meste kendte og respekterede eksperter indenfor ernæring, professor Marion Nestle, kommer i en artikel ind på problemerne med fødevareindustriens sponsorering af ernæringsforskning.

Hun mener ikke, at det er en god ide, at fødevareindustrien betaler for forskning, som på nogen måde er relateret til deres produkter.

Hendes pointe er, at forskere risikerer at være mindre kritiske eller tavse om ernæringsproblemer i forbindelse med sponsorens produkter.

Det gælder også, når industrien betaler for konferencer mv., fordi vi kan være ret sikker på, at foredragsholdere, der måske kunne sige noget kritisk om sponsorernes produkter, ikke deltager.

Som hun skriver, så viser forskningen konsekvent, at industri-finansiering har indflydelse på udformningen, tolkningen og resultatet af forskningen.

Undersøgelser finansieret af fødevareindustrien vil næsten altid favorisere sponsorens interesser.

Forskere eller eksperter, der modtager midler eller andre fordele fra industrien, vil (ikke så overraskende) insistere på, at denne finansiering ikke påvirker design, udførelse, fortolkning eller offentliggørelse af deres forskning.

Men, som hun kommer ind på, sker påvirkningen nærmest ubevidst og under radaren af kritisk tænkning. Det er utilsigtet, ubevidst og uset.

Hun skriver blandt andet: »Fra marts 2015 til marts 2016 skrev jeg opsummeringer af industribetalte studier på min blog. I løbet af det år indsamlede jeg 168 studier, hvoraf 156 favoriserede sponsorens interesser.«

Kilde: Should nutrition scientists take food-industry funding?


Vegetar bogpakke  * SPAR 40% *

To populære bøger om vegetarkost og veganerkost:

Den plantebaserede kost af Maria Felding, der er klinisk diætist og uddannet kandidat i klinisk ernæring, og læge Toboas Schmidt Hansen. Bogen gennemgår kostmyter og misforståelser omkring inflammation, antioxi­danter, mættet fedt, insulinresistens og mange andre populære emner samt alle de hyppigt stillede spørgsmål omkring plantebaseret ernæring. Derudover gives en grundig guide til, hvordan man kan leve plantebaseret, inkl. opskrifter til at komme i gang.

Mere Vegetar Light af Karina Schramm er en hardcover bog på 218 sider og spækket med fedtfattige retter, billeder, tips og inspiration. Bogen indeholder 129 lækre vegetaropskrifter, der byder på noget for alle. Bogen  gør det nemt at spise sundt og fedtfattigt. Masser af lækre opskrifter på veganer- og vegetarretter.

Læs mere >>


Kræftpatienter, der bruger alternativ behandling, dør dobbelt så ofte

Forskere fra Yale School of Medicine har undersøgt en gruppe kræftpatienter på samme sygdomsstadie, som fulgte henholdsvist alternative kure og den behandling, som lægerne anbefalede.

281 kræftpatienter, som valgte en alternative behandlingsformer frem for de konventionelle, klarede sig dårligere sammenlignet med 560 kræftpatienter, som havde samme alder, samme sygdomshistorik og samme racebaggrund som den anden gruppe, og som fik konventionel behandling.

Læs mere på videnskab.dk

Kommentar:

Der findes en frygtelig masse alternative kure og præparater imod kræft, som ikke virker. De bliver ofte omtalt sammen med fantastiske solskinshistorier og en skarp kritik af, hvor giftig og skadelig konventionel behandling er.

Hvis der allerede eksisterede en effektiv alternativ kur imod kræft med tilstrækkelig videnskabelig dokumentation, ville den være del af den behandling, der bliver tilbudt kræftpatienter.

Flere igangværende studier undersøger forskellige mere eller mindre alternative kure (fx cannabis og intravenøs C-vitamin), og vi får se, om nogle af dem kan bestå en videnskabelig test.


Derfor bliver vi lykkelige af yoga

To forskere har gransket yogaøvelsernes effekt i forbindelse med deres seneste studie. Her forklarer de, hvorfor yoga kan afhjælpe fysiske og psykiske lidelser samt øge selvværdsfølelse og energiniveau.

Studier peger på yogaens positive effekter på mental og fysisk sundhed og personlig udvikling. Yoga lindrer kronisk smerte og hjælper med at håndtere astma, diabetes, lymfekræft og brystkræft. Yoga hjælper personer med mentale lidelser som depression, angst, OCD, PTSD og skizofreni.

Læs mere på videnskab.dk

Mere om yoga på nomedica.dkSvært overvægtige mangler mæthedshormoner

Personer med svær overvægt har en hæmmet følelse af mæthed, fordi de frigiver færre mæthedshormoner end folk med normal vægt.

Dette er en af flere faktorer, som gør vægttab -- og især at fastholde et vægttab -- til en umulig udfordring for svært overvægtige, medmindre tingene gribes rigtigt an.

Læs mere i slankenyt   

Gratis nyhedsbreve:

Ugeskrift for lægfolk er et gratis nyhedsbrev om sund kost, livsstil mv. Udkommer hver uge via e-mail.
Tilmeld dig her >>

Slankenyt er et gratis nyhedsbrev om overvægt og slankekure.
Tilmeld dig her >>

Vegetarbladet er et gratis nyhedsbrev om vegetarkost. Tilmeld dig her >>


Om overvægt og slankekure
Hvordan slank? (den vigtigste side om emnet)
Den grundlæggende årsag til overvægt
Vægtkontrol
Hurtigere vægttab
Slankenyheder


Hvordan rask?
Gennemgå disse sider i rækkefølge:
Hvordan rask?
1) Spis dig sundere
2) Undgå stimulanser
3) Sov godt
4) Dyrk motion
5) Få nok sol og frisk luft
6) Rask uden medicin


Sygdomme og symptomer
Hvad er sygdom?
Sygdoms trinvise udvikling


Medicin
Lægemidler
Helbreder medicin?
Bivirkninger
Nedtrapning af medicin
Naturmedicin


Om sundhed og velvære
Hvad er sundhed
Kroppens immunforsvar
Den ideelle kost
kost og sundhed


Bøger:

Hvordan Rask?
Bogen beskriver de ændringer i kost, livsstil mv., der styrker kroppens helbredende evner.
Læs mere her.


Kunsten at ændre vaner  | e-bog
En bog om hvorfor det er så svært at ændre vaner, og hvad du gør for alligevel at klare det!
Læs mere her


Zoneterapi - lær det selv | e-bog
Læs mere her


Sikker Slank
Ned i vægt på en sund og sikker måde.
Læs mere her.


Bøger og helseprodukter online

Spar 5 - 30 % på populære kosttilskud, naturlægemidler mv. her: helseonline.dk


Teksterne på nomedica.dk er skrevet/redigeret af John Buhl.

Har du spørgsmål, kommentarer e.l., kan du skrive til mig på john(a)nomedica.dk

 

Copyright Nomedica v/John Buhl. | Persondatapolitik

Vigtige brugerbetingelser: Indholdet på Nomedica.dk er udelukkende til informationsbrug. Oplysningerne må på ingen måde bruges som erstatning for nødvendig lægebehandling. De må ikke og kan ikke bruges som grundlag for at stille diagnoser eller fastlægge behandling. Læs mere her.