Valnødder kan forbedre sammensætningen af tarmbakterier
Forskning har vist, at valnødder i kosten ændrer sammensætning af
bakterier i tarmen. Det ligner en ny måde valnødder kan bidrage til
bedre sundhed.
Ifølge forskerne:
- Valnødder er rige på omega-3
fedtsyren, alfa-linolsyre og kostfibre.
- De indeholder en af de højeste
koncentrationer af antioxidanter.
- Endnu en fordel kan ifølge denne
undersøgelse være deres gavnlige ændringer i tarm-mikrobiotaen.
- valnødder har været forbundet med
reduceret risiko for kardiovaskulær sygdom, langsommere tumorvækst
hos dyr.
- Valnødder forbedret hjernens
sundhed.
En gruppe gnavere fik valnødder i deres foder; en anden gruppe gjorde
ikke.
I den gruppe, der spiste valnødder, ændrede antallet og typerne af
bakterier sig, ligesom bakteriens funktionelle kapacitet. Forskerne
rapporterede en betydelig stigning i fordelagtige bakterier som
Lactobacillus.
"Vi fandt ud af, at valnødder i kosten øgede diversiteten af
bakterier i tarmen, og andre ikke-relaterede studier har forbundet
mindre bakteriel mangfoldighed med fedme og andre sygdomme som
inflammatorisk tarmsygdom," udtalte Lauri Byerley, chefforskeren bag
undersøgelsen.
Pressemeddelelse om undersøgelsen her:
LSUHealthNO Research Finds Walnuts May Promote Health by Changing Gut
Bacteria
|
Vegetar bogpakke
*
SPAR 40% *
To populære bøger om vegetarkost og veganerkost:
Den plantebaserede kost af Maria Felding, der er klinisk
diætist og uddannet kandidat i klinisk ernæring, og læge Toboas
Schmidt Hansen. Bogen gennemgår kostmyter og misforståelser
omkring inflammation, antioxidanter, mættet fedt,
insulinresistens og mange andre populære emner samt alle de
hyppigt stillede spørgsmål omkring plantebaseret ernæring.
Derudover gives en grundig guide til, hvordan man kan leve
plantebaseret, inkl. opskrifter til at komme i gang.
Mere Vegetar Light af Karina Schramm er en hardcover bog
på 218 sider og spækket med fedtfattige retter, billeder, tips
og inspiration. Bogen indeholder 129 lækre vegetaropskrifter,
der byder på noget for alle. Bogen gør det nemt at spise
sundt og fedtfattigt. Masser af lækre opskrifter på veganer- og
vegetarretter.
Læs mere >> |
Ny hjemmeside om B12-vitamin
Der er mange fordele ved at vælge en plantebaseret kost, men en
plantebaseret kost uden tilskud af B12-vitamin er risikabel, og kan give
mange alvorlige problemer.
Jeg arbejder derfor på
en hjemmeside, der
udelukkende handler om B12-vitamin:
Hjemmesiden indeholder en gennemgang af den nuværende viden om
B12-vitamin fra velgennemførte videnskabelige undersøgelser.
Lidt af hvert
Glad musik gør dig bedre til at få nye ideer
Musik er faktisk bedre end stilhed, viser ny forskning.
Hvis du har brug for et skub i den kreative retning, skal du måske
overveje at tænde for noget klassisk musik, der er positiv og
opkvikkende.
Et nyt studie viser nemlig, at de glade toner kan stimulere din evne til
at få nye ideer.
Læs
mere på videnskab.dk
Læger advarer: Flere og flere danskere køber »ubrugelige« test
over nettet
Private gentest bliver mere populære blandt danskerne, men de
fortæller sjældent sandheden om risikoen for at få sygdomme, lyder det
fra flere læger, der advarer mod køb af testene.
Michael Bjørn Petersen, der er overlæge på Klinisk Genetisk Afdeling på
Aalborg Universitetshospital, udtaler ifølge artiklen: »Sådanne gentest
taler ganske enkelt ikke sandt. Og det kan være farligt at købe dem, for
der mangler at medføre noget kvalificeret rådgivning, så man ikke tager
forkerte beslutninger om sin livsstil på baggrund af sådan en test.«
Læs
mere på b.dk
Abeforsøg antyder: Derfor forlænger kaloriefattig mad livet
En kaloriebegrænset kost kan måske få det epigenetiske ur til at gå
langsommere, så man lever længere.
I et studie har amerikanske forskere lavet forsøg, som tyder på, at
langvarig kalorieunderskud forårsager ændringer i cellernes DNA.
Ændringerne ser ud til at være forbundet med længere liv både hos mus og
aber.
Læs
mere på videnskab.dk
Stabilt vægttab bedst
Forskere fulgte 183 deltagere på et slankeprogram i to år.
De deltagere, hvis vægte svingede mest i de første par uger af
slankeprogrammet, klarede sig i sidste ende dårligere, og havde tabt sig
mindst efter et og to år, sammenlignet med de deltagere, der tabte sig
mere stabilt uge for uge.
http://www.slankenyt.dk/slankenyt456.htm
Professor: Nu er det på tide, at danskerne lærer at nøjes
Vi danskere vil for meget og gør for meget. Det har forfatteren bag
en ny bog selv taget konsekvensen af. Han har sat sig for at begrænse
sig selv.
Du skal lære at nøjes frem for at ville det hele, og du skal ikke være
bange for at gå glip af noget.
Det mener Svend Brinkmann, der er professor i psykologi.
Mere på tv2.dk
Ny analysemetode finder hormonforstyrrende stoffer i din
pizzabakke
Dansk metode kan finde kemikalier i fødevareemballage - stoffer, som
forskerne end ikke vidste, de skulle lede efter.
Pizzabakken indeholdt bisphenol A og phthalater, der kan påvirke
hormonbalancen blandt kvinder og mænd.
Sandwichpapiret indeholdt stoffet abietinsyre, som forskere mistænker
for, sammen med andre stoffer, at kunne have en effekt på mandlige
kønshormoner.
Læs
mere på videnskab.dk