Nomedica - den naturlige løsning

Om Nomedica Hvordan rask? Hvordan slank? Emner Butik
Til Nomedica startside Nomedica på Facebook   Ugeskrift for Lægfolk ARKIV  

 


Ugeskrift for lægfolk

Nyheder fra Nomedica uge 41, 2007

  1. Bedre at tackle flere dårlige vaner på samme tid

  2. Hvordan du vurderer kosttilskud (8)

  3. Mail: Stimulerende urter

  4. MAIL: Energitilskud

  5. Gåture mindsker risiko for diabetes

  6. Udtalelser om "The Secret" og "What the Bleep"

  7. Lidt af hvert


Kære læser

Du er velkommen til at indsende spørgsmål, kommentarer e.l. til nyhedsbrevet.

God weekend!

Med venlig hilsen
John Buhl


“Når vi er, hvad vi ønsker at være, er det lykke.”

-- Malcolm S. Forbes, 1917-1990, amerikansk forlægger


1) Bedre at tackle flere dårlige vaner på samme tid

En undersøgelse har vist, at mennesker der med det samme forsøger at holde op med at ryge, sænke deres saltforbrug og dyrke mere motion kan have mere succes med at ændre deres vaner, end de der forsøger at ændre disse vaner en ad gangen.

Da en gruppe af 289 patienter skulle ændre disse vaner, havde de patienter, der gennemførte alle ændringer på én gang faktisk mere succes med at ændre deres vaner, end de der ændrede en vane ad gangen.

Kilde: Archives of Internal Medicine, Vol. 167 No. 11, June 11, 2007

Mere om vaner her.


2) Hvordan du vurderer kosttilskud (8)

Mange har den opfattelse, at kosttilskud kan træde i stedet for nødvendige kostændringer. Det kan de ikke.

Men de kan bruges som en midlertidig og kortvarig erstatning for bedre kostvaner – også selv om de altid er en dårlig erstatning!

Det største problem, en læge eller behandler løber ind i med sine patienter, er at få dem til at gennemføre de nødvendige ændringer i kost og livsstil.

Det er umiddelbart urealistisk for de fleste at indføre de radikale ændringer i deres liv og livsstil, der ofte kræves for at afhjælpe skavanker og sygdomme.

Derfor kan kosttilskud og evt. naturmedicin være en god og relevant hjælp, når blot du er bevidst om, at kosttilskud ikke kan erstatte sund kost og livsstil.

Regel nr. 8:

Indtagelse af udvalgte vitaminer og mineraler er ofte en god idé.

Regel nr. 9:

Andre kosttilskud (end vitaminer og mineraler) kan være en midlertidig hjælp, indtil de nødvendige kostændringer er gennemført.

Den lindring eller de næringsstoffer, som kosttilskud eller naturlægemidler evt. kan give personen, kan i nogle tilfælde være afgørende for, om det overhovedet er muligt at hjælpe. Efterhånden som patienten gennemfører de nødvendige kostændringer og får det bedre, kan han klare sig med færre og mildere kosttilskud – eller klare sig helt uden.


3) Mail: Stimulerende urter

... en læser, der ikke ønsker sit navn eller navnet på produktet nævnt sendte nogle mails om produktet, som er væsentlig forkortet her:

Hej John

Kan der ske noget ved at man drikker 15 ml af X (produkt der består af over 20 urter).

Jeg vil bare gerne have lidt vished for, at jeg roligt kan gå ud og anbefale det til andre?

Kan det være farligt at drikke 15 ml. urtedrik hver dag i lang tid, flere år, er det trygt nok at begynde at anbefale til andre?

Venlig hilsen
... (Anonym)

Hej ...

Jeg fraråder anvendelse af urter (især mange forskellige og igennem længere tid).

I sjældne tilfælde kan udvalgte urter, eller ekstrakter af bestemte stoffer fra urter, anvendes ved sygdomme i korte perioder (fx i form af naturmedicin).

Det er ikke smart at bruge stimulerende/”energigivende” urter som "energitilskud".

Jeg kan godt forstå, at mange mennesker – især hvis de har valgt en usund livsstil – kan føle behov for noget til at holde dem gående i løbet af dagen, men sundt er det næppe.

Med venlig hilsen
John Buhl


4) MAIL: Energitilskud

Hej John,

Hermed et lille indlæg i temaet kosttilskud:

Jeg er en kvinde på 36, som går meget op i kost, og forsøger at tilegne mig så megen viden om emnet som muligt - men hvor er det dog et komplekst emne, og nærmest umuligt at blive klog på for almindelige mennesker! Men det er selvfølgelig også det, der giver anledning til alle disse interessante diskussioner :-)

Jeg forsøger at leve så sundt som muligt - uden dog at blive fanatisk. Drikker friskpresset juice hver morgen, undgår så vidt muligt for mange raffinerede kulhydrater i min daglige kost og spiser generelt meget frugt og grønt og kun små mængder kød. Jeg forsøger at "snige" så mange grøntsager som muligt ind i min families kost, men det er ikke altid nemt med 3 børn, hvoraf de 2 er temmelig kræsne. Jeg forsøger også at dyrke motion 3 gange om ugen, men med en hverdag med 3 børn, en mand med lange arbejdstider, et stresset job og 5 timers transporttid om ugen og hvor man også skal lave sund, hjemmelavet mad med masser af grøntsager - så er der bare ikke tid/motivation/overskud til særlig meget andet!

Jeg er inde i en periode, hvor jeg er totalt udmattet om aftenen, og tit er nødt til at gå i seng før kl. 22, og derfor besluttede jeg, at jeg ville købe nogle vitaminpiller. Da jeg synes at de fleste af dine synspunkter er rigtig fornuftige, besluttede jeg at gå ind på din hjemmeside og se, hvad du kunne tilbyde. Jeg bestilte 200 stk. Maximum vitaminer, da jeg kunne læse på nettet, at de skulle være super-effektive. De indeholder både Guarana og Ginseng, og nu kan jeg så læse din - ikke særlig positive -mening om produkter med disse præparater. Jeg undrer mig meget over, at du forhandler dette produkt, når du umiddelbart ikke kan anbefale den slags produkter. Hvad er årsagen til det

Med venlig hilsen
Trine

Hej Trine

Kosttilskud, der giver energi fra urter, kan højst være en nødløsning!

JEG har ikke skrevet på nettet, at Maximum er super-effektive e.l.

Tværtimod skriver jeg direkte på helseonline.dk ved Maximum: "Det er normalt en dårlig idé -- i hvert fald på længere sigt -- at stimulere kroppen med energitilskud. Anvend kun produkter med stimulerende urter, som dette produkt, i kortere perioder, hvor du føler dig nødsaget til at blive kvikket op og få mere energi her og nu."

Maximum indeholder både mange gode ting og nogle -- efter min mening -- mindre gode ting (nemlig de stimulerende/opkvikkende urter). Nogle af de stimulerende urter indeholder givetvis OGSÅ gavnlige stoffer (fx ginseng).

Jeg kan sagtens forstå, at du gerne vil finde et produkt, der kan give dig mere energi. Men som du nok også kan se, er det ikke en god løsning!
Årsagen til din manglende energi er jo ikke mangel på bestemte urter e.l.

Du skal især sørge for at få nok søvn og god søvn. Når det er svært at få plads til nok motion, nok sund mad eller hverdagen er meget stresset, er det særlig vigtigt at søvnen er optimal. Ellers bliver du meget let træt, uoplagt eller udkørt.

Pas på med at bruge undskyldninger for ikke at spise nok frugt og grønt! Det er pærelet :-) ... Sørg for at få 600 - 1000 g frugt og grønt hver dag, hvoraf en stor del bør være som råkost.

Du kan givetvis let have en masse fristende frugter til at stå fremme i en frugtskål, du kan selv tage en gulerod og frugt med i din madpakke, spise et stykke frugt før eller efter morgenmaden, frugt som mellemmåltid, udskårne frugter/grøntsager til lidt nødder som hygge om aftenen ... osv. Der er altid mange små ændringer, vi kan indføre i vores dagligdag, der ikke kræver ret meget af os, men alligevel på længere sigt gør en stor forskel.

Det er en udmærket vane at gå i seng kl. 22:00 eller tidligere. Bliv ved med det :-)

Gå tidligt i seng, sørg for en god uforstyrret søvn og stå tidligt op. Du har måske brug for 8-9 timers søvn i en periode, så længe du føler dig stresset eller udmattet.

Normalt er 7-8 timers god søvn hver nat passende for de fleste. Mindre end det vil give de fleste mennesker problemer, og øge deres trang til at kvikke kroppen op i løbet af dagen.

Hvis du føler dig "nødsaget" til at bruge stimulanser (kaffe, te, chokolade o.l.) eller "energi-tilskud" (fx Maximum, Enaxin e.l.), så sørg for at de ikke forstyrrer din nattesøvn. Tag dine energitilskud først på dagen og undgå stimulanser sidst på dagen.

Med venlig hilsen
John Buhl


5) Gåture mindsker risiko for diabetes

Mænd, som sagde at de gik mindst 21 minutter dagligt, havde 25 % mindre risiko for at få diabetes, sammenlignet med de deltagere der gik 10 min. eller mindre dagligt.

Det er sandsynligt at gåture mindsker risikoen for diabetes ved at forbedre kroppens insulinfølsomhed.

Diabetes Care 30:2296-2298, 2007


6) Udtalelser om "The Secret" og "What the Bleep"

Kære John:)

Jeg har i løbet af de sidste 5 måneder set først "The Secret" og siden den forlængede version af "What the Bleep do we know".

Jeg er enig i kritikken af "The Secret", hvad angår den meget populistiske formidling (overdramatiseret etc.) af budskabet, ligesom jeg også mener det er en skam at filmen udelukkende kigger på, hvordan man kan bruge loven om resonans og forbindelsen til kosmos til at opnå materielle ting som penge, godt helbred etc., og overhovedet ikke kigger på hvad loven om resonans har af betydning for essentielle spørgsmål såsom "hvordan kan jeg få evig perfekt Kærlighed ind i mit liv?", "hvorfor er jeg her?", "hvad kan jeg gøre for andre og for det som er større end os selv?", "hvad sker der når jeg dør?", "findes der noget som er større og mere perfekt end mig selv?" etc.

Men bortset fra det, så synes jeg det er fremragende at nogen har fremstillet en film som "The Secret".

Den indikerer på en letforståelig måde at der findes mere mellem himmel og jord, og dens materialistiske indfaldsvinkel gør den velegnet for en stor del af jordens befolkning. Samtidig har produceren været smart nok til ikke at begynde at diskutere, hvad det er/hvem det er som er større end os selv. Dette var jeg ganske skuffet over i begyndelsen. Men jeg kan godt se at filmen, ved at lade være med at vælge én bestemt religiøs retning, bliver tilgængelig for langt flere mennesker. Og det er fremragende, synes jeg, at helt almindelige mennesker uden nogen bestemt interesse i det spirituelle, nu har fået adgang til en film der viser den mulige eksistens af noget større end os selv.

Med hensyn til "What the bleep do we know - extended version" så synes jeg, at det er en rigtig spændende film. Den gør alment tilgængeligt, hvad forskere med interesse i kvantefysik og "paranormale" fænomener har fundet frem til indtil videre.

Filmen beskæftiger sig bl.a. med, hvordan vi kan vælge at træde ud af vores nuværende begrænsede opfattelse og se tingene fra et større perspektiv, og meget meget mere. "What the bleep do we know" er efter min mening et must see. Så er det jo op til en selv, hvad man vil bruge det til/om man vil bruge det til noget. Men så længe man holder sig til den traditionelle videnskab (der er ikke noget større end os selv, når vi dør er livet slut, livet har ingen mening, alting sker tilfældigt, og evig perfekt kærlighed er ønsketænkning) og ikke informerer sig om den anden synsvinkel, så har man jo rent faktisk ikke noget valg.

Så hatten af for "what the bleep do we know", som på en letforståelig og underholdende måde giver alle mennesker muligheden for at opleve livet på en helt ny måde.

Venlige hilsner
Lis

Jeg hører også gerne fra andre, der enten har set What the Bleep eller The Secret.

Hvad mener du om disse film?

Er de til at forstå? Er det ufortjent, at filmene er blevet så populære? Hvad kan vi lære fra dem?


Bøger og kurser

På kurset: Den naturlige løsning - uden medicin og kure vil du lære om alle de vigtige faktorer, der har indflydelse på din sundhed, og du vil lære om kunsten at ændre vaner.

Formålet med Nomedicakurserne er at skabe et seriøst alternativ til de traditionelle måder at anskue og tackle sundhedsproblemer på.

Når du anvender disse informationer korrekt, vil du ofte se enestående resultater – uanset om du anvender dem på dig selv eller hjælper andre med at opnå øget sundhed og velvære.
Læs mere om kurset her

Kunsten at ændre vaner + Hvordan Rask?

To bøger der sammen gør det lettere at gennemføre radikale forbedringer i kost og livsstil, og derved forebygge eller måske endda helbrede sygdomme. Køb online: 274,75 (normalpris: 317,00)

Spar også penge ved at købe andre bøger og helseprodukter online.
Læs mere på www.helseonline.dk 

Vægttab

Ønsker du at komme ned i vægt, kan du læse om, hvordan du bliver slank på en sund og sikker måde.


7) Lidt af hvert

Gode råd mod støvmider

Undersøgelser viser, at vi tilbringer cirka 90 pct. af vores tid inden døre. Derfor er det vigtigt, at indeklimaet er i orden.

Her er 10 gode råd til at undgå hudirritationer, snue og stoppet næse.

Jyllands Posten 02-10-2007

Medicin til børn

Hej John,

Her er en video der er værd at se og forhåbentlig vil få de forældre, der ser filmen, til at tænke sig en ekstra gang om inden de overvejer medicinering af deres børn.

Især Michael Moore rammer plet med sine udtalelser.
Film er lang men bør ses til ende.

Svanhild

Halvdelen af al medicin afprøves i den tredje verden

Fattige er forsøgskaniner for en voksende del af vestlige selskabers medicin. Også danske medicinalfirmaer udfører kliniske forsøg i ulande.

Eksperter vurderer, at tæt på halvdelen af alle medicinske forsøg bliver gennemført i den tredje verden. Hvoraf mange savner lægefaglig og etisk kontrol.

Politiken 06-10-2007


“Succesrige mennesker er simpelthen dem med succesrige vaner.”

-- Brian Tracy, Author


Gratis nyhedsbreve:

Ugeskrift for lægfolk er et gratis nyhedsbrev om sund kost, livsstil mv. Udkommer hver uge via e-mail.
Tilmeld dig her >>

Slankenyt er et gratis nyhedsbrev om overvægt og slankekure.
Tilmeld dig her >>

Vegetarbladet er et gratis nyhedsbrev om vegetarkost. Tilmeld dig her >>


Om overvægt og slankekure
Hvordan slank? (den vigtigste side om emnet)
Den grundlæggende årsag til overvægt
Vægtkontrol
Hurtigere vægttab
Slankenyheder


Hvordan rask?
Gennemgå disse sider i rækkefølge:
Hvordan rask?
1) Spis dig sundere
2) Undgå stimulanser
3) Sov godt
4) Dyrk motion
5) Få nok sol og frisk luft
6) Rask uden medicin


Sygdomme og symptomer
Hvad er sygdom?
Sygdoms trinvise udvikling


Medicin
Lægemidler
Helbreder medicin?
Bivirkninger
Nedtrapning af medicin
Naturmedicin


Om sundhed og velvære
Hvad er sundhed
Kroppens immunforsvar
Den ideelle kost
kost og sundhed


Bøger:

Hvordan Rask?
Bogen beskriver de ændringer i kost, livsstil mv., der styrker kroppens helbredende evner.
Læs mere her.


Kunsten at ændre vaner  | e-bog
En bog om hvorfor det er så svært at ændre vaner, og hvad du gør for alligevel at klare det!
Læs mere her


Zoneterapi - lær det selv | e-bog
Læs mere her


Sikker Slank
Ned i vægt på en sund og sikker måde.
Læs mere her.


Bøger og helseprodukter online

Spar 5 - 30 % på populære kosttilskud, naturlægemidler mv. her: helseonline.dk


Teksterne på nomedica.dk er skrevet/redigeret af John Buhl.

Har du spørgsmål, kommentarer e.l., kan du skrive til mig på john(a)nomedica.dk

 

Copyright Nomedica v/John Buhl. | Persondatapolitik

Vigtige brugerbetingelser: Indholdet på Nomedica.dk er udelukkende til informationsbrug. Oplysningerne må på ingen måde bruges som erstatning for nødvendig lægebehandling. De må ikke og kan ikke bruges som grundlag for at stille diagnoser eller fastlægge behandling. Læs mere her.