Nomedica - den naturlige løsning

Om Nomedica Hvordan rask? Hvordan slank? Emner Butik
Til Nomedica startside Nomedica på Facebook   Ugeskrift for Lægfolk ARKIV  

 


Ugeskrift for lægfolk

Nyheder fra Nomedica uge 48, 2007


  1. Kræftforskere fraråder kød

  2. Mail: spørgsmål om stenalderkost

  3. Lidt af hvert


Kære læser

Du er velkommen til at indsende spørgsmål, kommentarer e.l. til nyhedsbrevet.

God weekend!

Med venlig hilsen
John Buhl


"Koncentration kan fremelskes. Man kan lære at udøve viljestyrke, disciplinere ens krop og træne ens sind.”

-- Anil Ambani, forretningsmand, milliardær


1) Kræftforskere fraråder kød

Jeg har modtaget en del spørgsmål vedr. kød og kræft (især efter ugeskrift for lægfolk fra uge 46).

Du har nok også læst en del om emnet i den danske presse i løbet af de sidste par uger.

Nogle har dog stadig den opfattelse, at kød er sundt, bare det er økologisk eller fedtfattigt.

Men faktisk bliver det hurtigt for meget, uanset om kødet er økologisk eller magert.

Det er sket lidt af en kovending i løbet af de sidste år. Efter at der i mange år kun var en forholdsvis lille håndfuld forskere, der advarede mod, at kød (og evt. andre animalske fødevarer) medvirker til kræft, har piben i de sidste år fået en anden lyd.

I den sidste tid, har du bl.a. kunne læse om nye konklusioner fra kræftforskere.

Det er et toneangivende amerikansk kræftforskningsinstitut, der nu anbefaler at forbruget af rødt kød skæres ned til et absolut minimum.
(Business.dk 22-11-2007)

Rødt kød og kødpålæg bandlyses nu på det kraftigste. Kødpålæg bør helt undgås, hvis cancer skal forebygges bedst muligt.
(Berlingske 22-11-2007)

En omfattende undersøgelse dokumenterer nu en sammenhæng mellem rødt kød - det vil sige alt kød fra firbenede dyr - og tarmkræft. Hver gang, du dagligt spiser 50 gram af det røde kød, så øger du risikoen for tarmkræft med 15 procent.
(Berlingske 22-11-2007)

De nye anbefalinger fra World Cancer Research Fund International (WCRF) og The American Institute for Cancer Research (AICR) går ud på, at det ugentlige forbrug af rødt kød -- altså alt kød på nær fisk og fjerkræ -- skæres ned til et minimum. De anbefaler maksimalt 300 gram om ugen.

Det er ikke et rart budskab for de fleste danskere, da vi her i landet spiser ALT for meget kød (hele tre gange så meget som anbefales som det maksimale).

Der er flere mulige årsager til, at kød medvirker til kræft.

  1. De kemiske forbindelser, der dannes i maven og optages i blodet (N-nitrosoforbindelser), når vi spiser kød

  2. Høj temperatur ved tilberedning fremmer udviklingen af eksempelvis kræftfremkaldende stegemutagener. Det gælder uanset om det er rødt kød, fisk eller fjerkræ der tilberedes ved høj temperatur

  3. Det høje indhold af hem-jern -- en bestemt type jern der findes i kød. Det kan øge dannelsen af frie radikaler, som kan give skader på blandt andet proteiner og DNA

  4. Mættet fedt. I den omfattende rapport om kræft og livsstil, omtalt i Ugeskrift for lægfolk uge 46, mener forskerne at skurken sandsynligvis især er de mættede fedtsyrer, som kød fra køer og svin indeholder. Kyllingekød og fisk er med sine flerumættede fedtsyrer sundere set i forhold til risikoen for kræft

  5. Bogen The China Study beskriver en lang række videnskabelige undersøgelser der ikke alene viser, at animalske fødevarer medvirker til kræft, men også tyder på, at animalsk protein i sig selv måske spiller en rolle.

Der er altså flere mulige forklaringer på, hvorfor animalske fødevarer -- og især rødt kød og forarbejdet kød -- fremmer udviklingen af kræft.

Danskere skal på kødafvænning, hvis vi skal forbedre de nedslående kræftstatistikker vi har her i landet.

Uanset hvilke kostvaner, du vælger, så sørg for at du hovedsageligt spiser sunde vegetabilske fødevarer og holder igen med kød og forarbejdede kødprodukter som kødpålæg.

Det behøver ikke være så svært endda at spise mere grønt og væsentlig mindre kød.

Læs lidt om at ændre vaner her


Udtalelse om What the Bleep

” What the bleep do we know?”

Erfaring og viden er det vigtigste i et menneskes liv.

Erfaring kan vi slet ikke undgå, hvis vi lever og oplever.

Men viden kræver en egen indsats.

Når man ser filmen opstår der egne oplevelser og egne tanker, men der opstår flere spørgsmål end der er svar.

Derfor er denne film meget vigtig og så berigende ...

Fordi nye spørgsmål åbner en helt ny verden.

Denne nye verden skal bruges til at søge viden.

Men se den flere gange.

Anden og tredje gang åbner nye muligheder, nye oplevelser, nye spørgsmål og nye svar og ny viden.

Tænk på det gamle ord:

Når vi har erfaring nok til at leve vort liv, er vi gamle nok til at dø.

Arne Keller

Kommentar

Jeg hører også gerne fra andre, der enten har set What the Bleep eller The Secret.

Hvad mener du om disse film?

Har du erfaringer med at anvende disse film – eller deres budskab – i dit liv?

Jeg hører gerne fra dig :-)


Ekstramaterialer til filmen What the Bleep do we (k)now?! / Verden på hovedet er nu også oversat til dansk!

Normalt er ekstramaterialer til en film – altså interviews med skuespillere, filmproducenter mv. – ikke oversat på en dvd.

Det er derfor heller ikke tilfældet med filmen ”What the Bleep do we (k)now!? / Verden på hovedet.

Men netop med denne film er der mange, der gerne vil forstå hvad skuespillere og filmproducenter siger i de ca. 45 min ekstramaterialer, der findes på dvd’en efter selve filmen.

Vi har derfor fået dette ekstramateriale oversat til dansk!

Du kan dog ikke se disse ekstra oversættelser som undertekster på selve filmen. Men du kan få dem tilsendt gratis via e-mail (som en vedhæftet pdf-fil, når du køber filmen på Helseonline.dk.

Selve filmen er naturligvis med danske undertekster.

Køb film og filen med ekstra materialer oversat til dansk her >>


2) Mail: spørgsmål om stenalderkost

Hej John,

Jeg vil give dem ret, som har sagt/skrevet, at det er lige til at blive snot-forvirret af alle de forskellige råd, undersøgelser, videnskab/u-videnskab mv., der i dag hersker på markedet for fødevarer.

Derfor er mit spørgsmål til dig, om det virker gennemførligt, at spise Stenalderkost i vore dages samfund.

Jeg er i forvejen hæmmet voldsomt af diverse allergier og undersøges pt. for Cøliaki, så regler og begrænsninger er for mig hverdag.

Hvordan ser du på det? Er det en løsning?

Med venlig hilsen
Tina

Hej Tina

Jeg ved ikke, hvor gennemførlig stenalderkosten er, men særlig sund er den næppe.

Der er foretaget utrolig mange undersøgelser vedr. kosten. De peger stort set alle i samme retning, nemlig at de sundeste fødevarer er frugt, grønt og andre uraffinerede vegetabilske fødevarer (fuldkorn, bælgfrugter, nødder). Økologisk er bedst.

Samtidig er der en forvirrende bunke diæter og kost-retninger, der mest er baseret på tro og holdninger (fx stenalderkost).

Mit bud på den bedste kost her

Med venlig hilsen
John Buhl


3) Lidt af hvert

Børn sendes i børnehave på Panodil

Vores børn fodres med smertestillende medicin. Siden håndkøbs-medicinen blev sat til salg i butikker, kiosker og på tankstationer, er forbruget steget 33 procent.

Samtidig er antallet af børn mellem 0 og 11 år, der bliver indlagt med en forgiftning pga. smertestillende medicin, steget til mere end det dobbelte. Medicinen kan bl.a. give varige leverskader
Politiken 23-10-2007
http://politiken.dk/tjek/dagligliv/boern/article437558.ece

Medicin: Kun når, og så længe, det er nødvendigt

Det ofte sværere at nedtrappe en medicinsk behandling, end at starte den.

Medicinske patienter bør jævnligt tilbydes en medicin-gennemgang, med henblik på at sikre, at han/hun ikke får behandles unødigt -- eller måske forkert -- med medicin.
irf nyhedsbrev 20-11-2007

Rekord i forbrug af stærk medicin

Forbruget af antipsykotisk medicin sætter nye rekorder, alt imens Sundhedsstyrelsen prøver at få landets psykiatere til at holde igen med udskrivningen. Nye tal fra Lægemiddelstyrelsen viser, at forbruget er steget til højeste niveau nogensinde i Danmark.
Jyllands Posten 25-11-2007

Rygning kan gøre dig skaldet tidligere

Rygning fremskynder hårtabet hos mennesker, der i forvejen er disponeret for skaldethed. Og jo flere cigaretter man ryger, desto hurtigere går det med at tabe håret.
Jyllands Posten 25-11-2007

Aktiv graviditet giver sporty børn

Mødre, som er aktive under graviditeten, får børn, som dyrker mere motion, viser britisk undersøgelse.

Forskerne konkluderer, at kvinder, som er aktive under graviditeten, ofte fortsætter med at dyrke motion efter fødslen. Dermed bliver de gode rollemodeller for deres børn og opmuntrer dem til at få gode og sunde vaner. Jyllands Posten 26-11-2007

Kinesisk kosttilskud kan være livsfarligt

De irske sundhedsmyndigheder har fundet stoffet giftig syre fra planten Aristolochia i fire kinesiske produkter, der er betegnet som traditionel kinesisk naturmedicin og fås i butikker i Irland.

Fødevarestyrelsen frygter, at også danske forbrugere kan have købt de kinesiske piller via udenlandske hjemmesider på Internettet.

Det giftige stof fra planten, der på dansk kaldes slangerod, kan give nyreskader og kræft.
Politiken 26-11-2007


“Jeg ønskede altid at være den bedste, jeg kunne være, til hvad end jeg gjorde. Jeg ønskede ikke at være den bedste golfspiller i verden. Jeg ønskede blot at være så god, som jeg kunne være".

-- Greg Norman, golfmester


Gratis nyhedsbreve:

Ugeskrift for lægfolk er et gratis nyhedsbrev om sund kost, livsstil mv. Udkommer hver uge via e-mail.
Tilmeld dig her >>

Slankenyt er et gratis nyhedsbrev om overvægt og slankekure.
Tilmeld dig her >>

Vegetarbladet er et gratis nyhedsbrev om vegetarkost. Tilmeld dig her >>


Om overvægt og slankekure
Hvordan slank? (den vigtigste side om emnet)
Den grundlæggende årsag til overvægt
Vægtkontrol
Hurtigere vægttab
Slankenyheder


Hvordan rask?
Gennemgå disse sider i rækkefølge:
Hvordan rask?
1) Spis dig sundere
2) Undgå stimulanser
3) Sov godt
4) Dyrk motion
5) Få nok sol og frisk luft
6) Rask uden medicin


Sygdomme og symptomer
Hvad er sygdom?
Sygdoms trinvise udvikling


Medicin
Lægemidler
Helbreder medicin?
Bivirkninger
Nedtrapning af medicin
Naturmedicin


Om sundhed og velvære
Hvad er sundhed
Kroppens immunforsvar
Den ideelle kost
kost og sundhed


Bøger:

Hvordan Rask?
Bogen beskriver de ændringer i kost, livsstil mv., der styrker kroppens helbredende evner.
Læs mere her.


Kunsten at ændre vaner  | e-bog
En bog om hvorfor det er så svært at ændre vaner, og hvad du gør for alligevel at klare det!
Læs mere her


Zoneterapi - lær det selv | e-bog
Læs mere her


Sikker Slank
Ned i vægt på en sund og sikker måde.
Læs mere her.


Bøger og helseprodukter online

Spar 5 - 30 % på populære kosttilskud, naturlægemidler mv. her: helseonline.dk


Teksterne på nomedica.dk er skrevet/redigeret af John Buhl.

Har du spørgsmål, kommentarer e.l., kan du skrive til mig på john(a)nomedica.dk

 

Copyright Nomedica v/John Buhl. | Persondatapolitik

Vigtige brugerbetingelser: Indholdet på Nomedica.dk er udelukkende til informationsbrug. Oplysningerne må på ingen måde bruges som erstatning for nødvendig lægebehandling. De må ikke og kan ikke bruges som grundlag for at stille diagnoser eller fastlægge behandling. Læs mere her.