Nomedica - den naturlige løsning

Om Nomedica Hvordan rask? Hvordan slank? Emner Butik
Til Nomedica startside Nomedica på Facebook   Ugeskrift for Lægfolk ARKIV  

 


Ugeskrift for lægfolk

Nyheder fra Nomedica uge 48, 2018


  • Cannabis — mirakelmedicin eller mest fup?

UGENS CITAT

"Problemet er ikke problemet, problemet er den forsøgte løsning."

— Paul Watzlawick


Cannabis — mirakelmedicin eller mest fup?

Kan medicinsk cannabis helbrede?

Cannabis — til skade eller gavn?

Så blev jeg (igen) tilbudt at forhandle cannabis. Jeg kunne tjene over 100 kroner per (lille) flaske. Rent forretningsmæssigt var det ellers et godt tilbud!

Problemet er blot, at alt det der cannabis-hype mest er ren snyd, og jeg derfor heller ikke vil sælge produkterne eller tjene penge på at henvise til butikker, der sælger produkterne.

Nogle cannabis-produkter er på vej ud i helsekostforretningerne og til alternative behandlere. På en eller anden måde, er de blevet godkendt til almindeligt salg (har ikke undersøgt nærmere, hvordan det er muligt, men måske fordi produkterne indeholder forsvindende lidt af de aktive stoffer).

Jeg har hele tiden krydset fingre for, at den vildt overdrevne og misvisende omtale af cannabis´ gavnlige virkninger ville være et overgangsfænomen som med så meget andet. Men det er desværre kun blevet værre. Syge mennesker, der søger på google for at finde hjælp, eller som spørger i forskellige grupper på Facebook, bliver ofte anbefalet cannabis, og det gælder næsten uanset hvad, de fejler.

Du får her en liste af mine argumenter for IKKE at tage cannabis

  1. Enten indeholder de produkter med cannabis, du kan købe, ingen eller meget lidt aktivt stof, og vil sandsynligvis heller ikke have nogen relevant virkning, eller de indeholder aktive stoffer, der kan have bivirkninger.
  2. De stoffer, der virker i cannabis, vil også bivirke. Det er naivt at tro, at virksomme stoffer kun har positive virkninger. Sådan fungerer tingene desværre ikke. Aktive "medicinske" stoffer vil også kunne bivirke (altid, uden undtagelser), uanset om stofferne forekommer i hele planter eller ekstrakter. Koncentrerede ekstrakter af udvalgte stoffer øger risikoen for bivirkninger.
  3. Næsten alle de hjemmesider, der reklamerer for cannabis, overdriver og lyver så vandet driver! Cannabis har IKKE alle de positive virkninger, du kan læse om, og der er mindst lige så mange potentielt skadelige virkninger, som der er potentielt gavnlige virkninger. Omtalen af cannabis er på de fleste hjemmesider virkelig langt ude!
  4. Cannabis helbreder ikke. Nogle af de aktive stoffer kan i visse tilfælde hjælpe patienter med helt specielle alvorlige SYMPTOMER. Det er fint, og på et tidspunkt vil cannabis være tilstrækkelig undersøgt til, at vi mere præcist ved, i hvilke tilfælde planten eller udvalgte stoffer fra planten kan anvendes.
  5. Indtil videre tyder undersøgelser mest på, at det er skadeligt at indtage cannabisprodukter i længere tid. Et studie har vist, at cannabis og cannabis-lægemidler skader hjernen (nedsætter hukommelsen, øger måske risiko for psykiske problemer og giver "betydelig hukommelsessvigt" efter længere tids anvendelse). https://www.sciencedaily.com/releases/2018/08/180813104221.htm
    Også en række artikler om cannabis på videnskab.dk giver anledning til betænkelighed (søg på videnskab.dk).
    Der er sandsynligvis — i det mindste for langt de fleste syge mennesker — flere skadelige end gavnlige virkninger forbundet med at bruge cannabis som medicin.

- - -

Hvorfor er der i visse kredse en SÅ overdreven positiv holdning overfor cannabis og de medicinske stoffer i cannabis?

Et af problemerne med cannabis er, at det er en god forretning, og mange af de mest ivrige fortalere for cannabis tjener penge på at sælge produkterne eller tjener penge på at henvise kunder til hjemmesider, der sælger dem.

Cannabis og nogle af stofferne i cannabis vil nok på et tidspunkt blive godkendt som lægemidler og naturlægemidler sammen med en lovpligtig indlægsseddel, der beskriver alle relevante virkninger, bivirkninger og andet vigtigt.

Indtil videnskaben giver mere klarhed, er der god grund til at være forsigtig med at bruge cannabis -- og altid kun efter ordinering af en læge eller anden fagperson, som kender hele patientens situation og kan vurdere mulige gavnlige op imod mulige skadelige virkninger.

Situationen lige nu er, at titusindvis af danskere er blevet narret til dagligt at tage præparater med cannabis med løfter om helbredelse.

Værre er det, at de slet ikke bliver fortalt om de mulige bivirkninger, der er forbundet med cannabis eller ekstrakter af de aktive stoffer fra cannabis.

Det er forståeligt, at mange alvorligt syge mennesker griber efter de halmstrå, de kan finde, men det er et kæmpe problem, at de bliver overbevist om, at tage cannabis i håb om at opnå lindring eller helbredelse fra sygdomme, som cannabis ikke hjælper imod.

Det er også sandsynligt, at overbevisningen om, at cannabis er et mirakelmiddel, vil forhindre at mange får en behandling, som har større chance for at hjælpe.

Problemet er egentlig ikke cannabis. Problemet er den MEDICINSKE TANKEGANG, som desværre stadig er den fremherskende måde at tænke på indenfor både konventionel og alternativ medicin.

Det er en tankegang, som har en tendens til a mindske lysten og motivationen til at tage besværet med at ændre de vaner, der forårsager eller medvirker til sygdom.

Læs evt. mere på livsstilsmedicin.dk


   

Gratis nyhedsbreve:

Ugeskrift for lægfolk er et gratis nyhedsbrev om sund kost, livsstil mv. Udkommer hver uge via e-mail.
Tilmeld dig her >>

Slankenyt er et gratis nyhedsbrev om overvægt og slankekure.
Tilmeld dig her >>

Vegetarbladet er et gratis nyhedsbrev om vegetarkost. Tilmeld dig her >>


Om overvægt og slankekure
Hvordan slank? (den vigtigste side om emnet)
Den grundlæggende årsag til overvægt
Vægtkontrol
Hurtigere vægttab
Slankenyheder


Hvordan rask?
Gennemgå disse sider i rækkefølge:
Hvordan rask?
1) Spis dig sundere
2) Undgå stimulanser
3) Sov godt
4) Dyrk motion
5) Få nok sol og frisk luft
6) Rask uden medicin


Sygdomme og symptomer
Hvad er sygdom?
Sygdoms trinvise udvikling


Medicin
Lægemidler
Helbreder medicin?
Bivirkninger
Nedtrapning af medicin
Naturmedicin


Om sundhed og velvære
Hvad er sundhed
Kroppens immunforsvar
Den ideelle kost
kost og sundhed


Bøger:

Hvordan Rask?
Bogen beskriver de ændringer i kost, livsstil mv., der styrker kroppens helbredende evner.
Læs mere her.


Kunsten at ændre vaner  | e-bog
En bog om hvorfor det er så svært at ændre vaner, og hvad du gør for alligevel at klare det!
Læs mere her


Zoneterapi - lær det selv | e-bog
Læs mere her


Sikker Slank
Ned i vægt på en sund og sikker måde.
Læs mere her.


Bøger og helseprodukter online

Spar 5 - 30 % på populære kosttilskud, naturlægemidler mv. her: helseonline.dk


Teksterne på nomedica.dk er skrevet/redigeret af John Buhl.

Har du spørgsmål, kommentarer e.l., kan du skrive til mig på john(a)nomedica.dk

 

Copyright Nomedica v/John Buhl. | Persondatapolitik

Vigtige brugerbetingelser: Indholdet på Nomedica.dk er udelukkende til informationsbrug. Oplysningerne må på ingen måde bruges som erstatning for nødvendig lægebehandling. De må ikke og kan ikke bruges som grundlag for at stille diagnoser eller fastlægge behandling. Læs mere her.